Goud Graven met DJ Melon: Larry Heard, Henrik Schwarz en Losoul Goud Graven met DJ Melon: Larry Heard, Henrik Schwarz en Losoul

"Er hing echt een sekssfeer in de lucht"

Goud Graven met DJ Melon: Larry Heard, Henrik Schwarz en Losoul

"Er hing echt een sekssfeer in de lucht"

Amsterdammer Melon is zo'n beetje de drukste dj van het moment. Hij draait overal in heel Europa, komt met twee releases op zijn eigen label en heeft dit weekend een vaste stek op Ibiza. Voor de gelegenheid kiest hij vijf fragmenten uit het audio-archief van 3VOOR12.

"Er hing echt een sekssfeer in de lucht"

Het gaat goed met dj Melon. De Amsterdammer, bekend om zijn liefde voor funky minimal, reisde de afgelopen maand van stad naar stad door heel Europa. “Ik heb een ontzettend heftige maand achter de rug. Vaak was ik een dagje thuis, om vervolgens vier nachten achter elkaar te draaien.” Ook in eigen land gaat het hem voor de wind. Zo is hij regelmatig te vinden in Club 11. Of het nu op zijn eigen feestje Ratio? is of op feestjes van anderen, Melon is van de partij.

Binnenkort verschijnen twee releases op zijn eigen label, en komende zomer heeft Melon zijn eigen plek op party-eiland Ibiza. “Ik ga samen met Steve Rachmad draaien op een Kompakt-avond in de Space en vervolgens heb ik een paar weken een vaste plek in de Privilege. Dat is een gigantische discotheek, waar meer dan tienduizend mensen in kunnen en met een zwembad in het midden.”

De drukste dj van het moment vindt nog net even de tijd om vijf van zijn favoriete fragmenten uit het audio-archief van 3VOOR12 te kiezen:

Larry Heard - DJ-set @ Ratio?, 11 8-4-2007
"Het is altijd fijn om Larry Heard er bij te hebben. Hij draaide afgelopen Pasen op mijn eigen feestje Ratio?. Hij is een Amerikaanse veteraan, weliswaar niet de beste dj, maar die platen! Larry Heard maakt house zoals house bedoeld is. En dan blijkt hij ook nog eens een aardige, bescheiden man te zijn. Voor mij nu al een van de avonden van het jaar."

Henrik Schwarz - Dj-set @ Teleratio, 11 17-9-2006
"Dit is de laatste van mijn eigen avond hoor (Teleratio is een samenwerking tussen Telescope en Ratio?, red.). Soms heb je een avond die je bij blijft. 11 was propvol en de set van Henrik Schwarz zo fantastisch goed. Hij maakt house, maar niet van die clubhouse. Veel jazz- en funkinvloeden, heel diep. Het was ook nog eens de verjaardag van Olaf Boswijk van 11, dus Henrik heeft Stevie Wonder’s Happy Birthday in zijn set verwoven. Er hing echt een goede sekssfeer in de lucht. Of ik die avond goede seks gehad heb? Dat weet ik niet meer, maar het zou kunnen."

Jamie Lidell - live op 05 Days Off 13-7-2005
"Bek vol tanden. Ik heb Jamie Lidell een aantal keren gezien. Jammer genoeg nooit samen met Christian Vogel als Super_Collider. Die man is echt volkomen uniek. Het is zo iemand waar je je vriendin mee naartoe neemt omdat ze van zijn soulplaat Multiply houdt, om vervolgens een bak herrie over zich heen gestort te krijgen. Net als ze je dan aankijkt zo van: ik trek het niet meer, zingt hij een liedje van Marvin Gaye. Die gast heeft echt soul. Hij is voorlopig niet weg te denken."

Losoul Live op 05 Days Off 2004
"Losoul is een all time hero van me als het op minimal aankomt. Ik ben een verzamelaar vanaf zijn eerste release. Hij heeft een heel eigen sound. Veel minimal dj’s kozen in de tijd dat hij begon voor een kille sound, hij loopt een track van Donna Summer. Zijn oudste plaat, van een jaar of tien geleden, draai ik nog steeds. Dat zegt wel wat. Toen ik zijn muziek voor het eerst hoorde ben ik meteen een avond begonnen in de Mazzo, maar dat was nog een beetje te vroeg."

DJ Dixon - Dj-set April 2006
"Dixon draait af en toe wat glad, maar het is wel het soort sexiness dat ik graag hoor als ik uitga. Sexiness begint met de vrouwen een goede avond te geven. Bij Dixon begint het zoet, maar het gaat vanzelf rollen. Innervisions, waar onder meer Dixon platen uitbrengt, is het meest sexy label dat ik ken. Het klopt aan alle kanten."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12