"De business gaat gewoon door voor After Forever" "De business gaat gewoon door voor After Forever"

Failliet gaan hoort bij het spel

"De business gaat gewoon door voor After Forever"

Failliet gaan hoort bij het spel

Eerder deze maand berichtte 3VOOR12 over de Earthshaker Roadshocktour waar de stekker werd uitgetrokken. Een slechte organisatie ten gevolg van problemen bij het Belgische evenementenbureau Metallysee was de directe oorzaak. Een van de zes bands die onderdeel uitmaakte van de tour was de Limburgse gothrock band After Forever. Inmiddels zijn er nog twee tours van Metallysee gecancelled. De telefoon van het bedrijf doet het niet meer.

Failliet gaan hoort bij het spel

Met een nieuw album in de pocket hoopte de Limburgse gothrockband After Forever momenteel dwars door Europa te touren. Maar na een achttal shows trok de Vlaamse evenementenorganisator Metallysee de stekker uit het rondreizende circus Earthshaker Roadshock, waar in totaal zes bands deel van uitmaakten en waarbij 17 shows in de agenda stonden. De reden? Een wanprestatie van Metallysee zelf. Maar enkele weken later hebben de Belgen nog twee dergelijke metaltours afgeblazen en staat er niets meet op de agenda. Wie het telefoonnummer van Metallysee draait, krijgt een vreemde beltoon te horen.

Hoe vervelend een dergelijke afgelasting voor After Forever ook is, het is allemaal overkomelijk. In Nederland blijft de band door Mojo geboekt worden en voor het buitenland heeft de band een internationale agent in de arm genomen. Metallysee had de band voor deze speciale Earthshaker Roadshocktour ingekocht. Het festival is een rondreizend voorproefje van het gelijknamige Duitse rockfestival. Op de site van het festival staat inmiddels een uitgebreide uitleg over het aflasten door Metallysee.

Jeps Salfischberger van Mojo zegt over het voorval: “Wij (Mojo) moesten eerder met Metallysee werken omdat zij goede acts aanbieden. Dat er nu problemen zijn is iets tussen After Forever en Metallysee. De business gaat gewoon verder, ook zonder Metallysee. Het bedrijf is wel eerder failliet gegaan. Het hoort bij het spel: clubs gaan failliet, platenmaatschappijen gaan failliet en ook muziektijdschriften gaan failliet. Organisatoren gaan dus ook wel eens failliet. Waar gehakt wordt vallen spaanders.” Voor de betrokken bands is het allemaal niet zo’n probleem. Salfischberger: “Ze worden allemaal al weer door andere agenten aangeboden.”

Het leven gaat verder, zegt ook After Forever-manager Emiel Govaert. Zo speelde zijn band afgelopen week toch in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard, een show die in feite nog gewoon deel uitmaakte van de Earthshaker Roadshocktour. Govaert: “Met de zaal hebben we afgesproken de show door te laten gaan, met alleen After Forever op het podium. Dat deden we voor de fans.” De band heeft volgens Govaerts ‘een serieuze vordering’ op het Vlaamse bedrijf: “Een aantal optredens is vooraf afgerekend. Zij hebben het geld geïnd. Maar contractueel is alles goed afgedekt.”

Nu de shows in Frankrijk, Duitsland, Belgie en Engeland van de baan zijn, heeft After Forever twee weken vrij. De gothrockers kunnen uitkijken naar tours door Noord en Zuid Amerika in respectievelijk oktober en november. In de zomer speelt de band veel in Nederland en op festivals door heel Europa.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12