3VOOR12/Limburg: Grunter/gitarist After Forever tijdelijk buitenspel 3VOOR12/Limburg: Grunter/gitarist After Forever tijdelijk buitenspel

Sander Gommans neemt rust na hectische periode

3VOOR12/Limburg: Grunter/gitarist After Forever tijdelijk buitenspel

Sander Gommans neemt rust na hectische periode

Uitgerekend nu het nieuwe album van gothic rockband After Forever net in de winkel ligt, ziet grunter en gitarist Sander Gommans zich gedwongen rust te nemen. Gommans zal niet meegaan op de aanstaande tour.

Sander Gommans neemt rust na hectische periode

De fans die bij de albumpresentatie van After Forever in Tivoli waren, hebben hem waarschijnlijk wel gemist: Sander Gommans. Half april ging er al een officieel statement de deur uit, waaruit bleek dat de grunter annex gitarist van de symfonische metalband niet mee zou gaan op de geplande Earthshaker Road-tour. Op zijn persoonlijke MySpace-pagina gaf Gommans aan dat de drukke bezigheden rondom After Forever en de bijbehorende stress de voornaamste reden zijn. "Het heeft absoluut een aan stress gerelateerde oorzaak", zo liet Gommans vanmiddag weten aan 3VOOR12/Limburg.

Volgens Gommans is zijn breuk met After Forever-zangeres Floor Jansen niet de oorzaak van het ontbreken tijdens de huidige tour. Naast een werkrelatie hadden Floor en Sander ook jarenlang een liefdesrelatie en het stel woonde samen in Reuver. Eind 2006 kwam daar een eind aan. En dat terwijl de twee wel nog intensief samenwerkten aan het huidige album. "De dokter raadde me aan om direct rust te nemen," aldus Gommans. "De situatie met Floor speelt natuurlijk ook wel een beetje mee, maar het is zeker niet de voornaamste reden."

Het soloproject van Sander Gommans, onder de naam HDK, is momenteel even op een laag pitje gezet. "Aanvankelijk was ik er nog wel mee aan de gang, maar op aanraden van de dokter ben ik daar nu ook even niet mee bezig," vertelt Gommans. "Iedere keer als ik ermee bezig ga kost me dat een hoop energie en ik moet nu even rust houden." Toch belooft Gommans 3VOOR12/Limburg binnenkort weer op de hoogte te houden van de vorderingen rondom HDK. Ook hoopt hij snel weer te kunnen spelen met After Forever, maar eerst moet hij dus even rust nemen. "Als ik nu geen rust neem, dan gaat het van kwaad tot erger. Maar het komt wel weer goed!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12