Popblad Revolver heeft voorlopig zijn laatste schot gelost Popblad Revolver heeft voorlopig zijn laatste schot gelost

Hoofdredacteur Lammers: "Revolver is een goedlopend blad"

Popblad Revolver heeft voorlopig zijn laatste schot gelost

Hoofdredacteur Lammers: "Revolver is een goedlopend blad"

Vol bravoure lanceerde anderhalf jaar Tjerk Lammers ruim een jaar geleden een nieuw blad voor de oudere muziekliefhebber. Revolver zou concurrent OOR wel van de kaart blazen. Dat loopt nu toch anders. Hoewel hoofdredacteur Lammers zich in nevelen hult, is een ding duidelijk: voorlopig ligt de stekker eruit.

Hoofdredacteur Lammers: "Revolver is een goedlopend blad"

 

Bij zijn entree schoot hij in een commercial zijn concurrent OOR nog letterlijk aan flarden, maar dik een jaar nadat het eerste nummer verscheen kondigt hoofdredacteur Tjerk Lammers van popblad Revolver al een pauze aan. Voor onbepaalde tijd, wel te verstaan. Het blad, dat zich met coverartiesten als The Beatles en Jim Morrison richt op de oudere muziekliefhebber, houdt tot nader orde op te bestaan. Het laatste nummer van Revolver ligt inmiddels al in de winkel. En dus luidt de voor de hand liggende vraag: is al het kruit verschoten?

Lammers wil er niet veel over kwijt. In een e-mail aan medewerkers en relaties schrijft hij: “Ons blad liep goed, er meldden zich flink veel nieuwe abonnees aan, maar het huishoudboekje vertoonde toch enkele grote gaten.” Volgens Lammers heeft Revolver op dit moment 2.000 abonnees. Dat zijn er twee keer zoveel als gehoopt. “Normaal gesproken is dat genoeg.” Lammers houdt vol dat Revolver een goed lopend blad is, hoe vreemd dat ook mag klinken voor een blad waar de stekker uit gaat: “Ik ga geen inzicht geven in ons huishoudboekje, maar laten we het erop houden dat er te veel geld uitgegeven werd aan dingen die niet direct met het blad te maken hadden.” Mismanagement vind hij een te zware term, al geeft hij toe: “Het blad had beter gemanaged kunnen worden. Het waren dingen die buiten mijn competenties om gaan, zakelijke dingen.”

Revolver hoopt binnenkort een doorstart te kunnen maken. Tot die tijd blijft de website van het magazine wel online, zegt Lammers. Hoe lang die doorstart op zich laat wachten en in welke vorm dat zal zijn, is nog niet duidelijk.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12