Metropolis kiest voor nieuwe programmeurs Metropolis kiest voor nieuwe programmeurs

Onze eigen Niels Post en Marcel Haug gaan aan de slag bij Rotterdams festival

Metropolis kiest voor nieuwe programmeurs

Onze eigen Niels Post en Marcel Haug gaan aan de slag bij Rotterdams festival

Onze eigen Niels Post, producer en programmeur van Club 3VOOR12, en Marcel Haug, voorheen programmeur voor Mojo en Nighttown, gaan de programmering verzorgen voor het Rotterdamse Metropolis festival. Het rommelt de laatste tijd bij het festival, maar de kersverse programmeurs maken zich geen zorgen.

Onze eigen Niels Post en Marcel Haug gaan aan de slag bij Rotterdams festival

Niels Post, producer en programmeur voor Club 3VOOR12, gaat samen met Marcel Haug, voorheen programmeur voor Mojo en Nighttown, de programmering van het Rotterdamse Metropolis festival op zich nemen. Beiden volgen Karen Poeme op, zij vertrok eerder omdat er volgens haar te weinig geld was en te weinig tijd om alles te regelen.

“Metropolis sappelt altijd qua geld. Het mag allemaal niets kosten en ieder jaar is het weer spannend of het allemaal rond komt,” vertelde Poeme bij haar vertrek. Post maakt zich vooralsnog echter geen zorgen. “Natuurlijk heb ik daarover nagedacht. Maar het bestuur heeft ons gezegd dat het geld voor dit jaar nu al binnen is.” Haug: “En in tegenstelling tot Karen doen wij alleen de programmering, we boeken geen vluchten of hotels.”

De komende weken gaan de kersverse programmeurs bedenken hoe Metropolis er in grote lijnen uit zal gaan zien. “Niet dat er rigoureuze veranderingen gaan komen, aan de twee tenten, het hoofdpodium en de oogst van nieuwe bands wordt niet gemorreld,” zegt Post. Haug: “We gaan wel voor het eerst proberen om het festival geheel in samenwerking met Rotterdamse podia te regelen, daar is genoeg input."

Post was al eerder werkzaam voor Metropolis. Voor poppodium Waterfront heeft hij enkele jaren de programmering van een van de twee tenten op zich genomen. “Ook heb ik een lange tijd in Rotterdam gewoond. Ik denk dat die twee factoren de doorslag hebben gegeven.” Niels Post blijft ook voor programmeren voor Club 3VOOR12. Er zijn voorlopig nog geen namen voor het festival bekend gemaakt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12