Podiumdieren voor Paradiso en London Calling Podiumdieren voor Paradiso en London Calling

Robert Bangma (Vera) beste directeur, Joey Ruchtie (Rotown) beste programmeur

Podiumdieren voor Paradiso en London Calling

Robert Bangma (Vera) beste directeur, Joey Ruchtie (Rotown) beste programmeur

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals heeft woensdagavond in de Groningse Vera de IJzeren Podiumdieren 2007 uitgereikt. Grote winnaar is Paradiso, met dieren voor het beste podium en het beste festival: London Calling. Ook podium LuxorLive in Arnhem, Vera-directeur Robert Bangma en Rotown-programmeur Joey Ruchtie zijn in de prijzen gevallen.

Robert Bangma (Vera) beste directeur, Joey Ruchtie (Rotown) beste programmeur

Voor het eerst genomineerd en meteen gewonnen: Paradiso in Amsterdam heeft het IJzeren Podiumdier voor het beste Nederlandse poppodium in de wacht gesleept. Deze en nog vier Podiumdieren zijn woensdagavond uitgereikt tijdens het VNPF-gala in de Groningse Vera, de winnaar van het Podiumdier voor beste podium van vorig jaar. Andere winnaars: het festival London Calling, Vera-directeur Robert Bangma, Rotown-programmeur Joey Ruchtie en het project Digitaal Tussen De Steigers van podium in aanbouw Luxor Live in Arnhem.

Ieder jaar reikt de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals de IJzeren Podiumdieren uit. De bij de VNPF aangesloten zalen en festivals kiezen via een stemming de winnaars uit hun genomineerde vakgenoten in de categorieën beste podium, beste programmeur, beste directie, beste campagne en beste festival. De genomineerden worden gekozen door een jaarlijks wisselende nominiatiecommissie.

“Paradiso is een uniek podium op onze aardkloot”, luidt het oordeel over het beste podium. “Acts voelen zich zeer gemakkelijk en welkom op het podium waar alles en iedereen speelt of heeft gespeeld.” Met de benoeming tot beste festival voor London Calling, het kindje van Paradiso-programmeur Ben Kamsma, is Paradiso de grote winnaar van de avond. London Calling mag zich het beste festival noemen vanwege ‘het zesde zintuig voor het ontdekken van interessante Britse acts.’

Robert Bangma werd in eigen huis uitgeroepen tot beste directeur, omdat hij volgens het rapport de eigenzinnige positie van Vera heeft weten uit te bouwen ‘zonder iets aan karakter in te leveren.’ Joey Ruchtie van Rotown is volgens zijn vakgenoten de beste programmeur, vanwege zijn kennis van nieuwe ontwikkelingen en zijn gevoel voor wat er leeft in de lokale scene. Aan LuxorLive in Arnhem wordt nota bene nog gebouwd – opening in 2008 – , maar toch is de eerste belangrijke prijs al een feit. Het podium krijgt het Podiumdier voor de beste marketingcampagne. Digitaal Tussen De Steigers heet het project waarbij bekende bands een akoestische sessie speelden op de bouwplaats. Opnames van optredens zijn te zien op internet, “zodat de hele wereld kan zien dat er in Arnhem iets moois staat te gebeuren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12