MTV schrapt festivalverslaggeving ten gunste van eigen evenement MTV schrapt festivalverslaggeving ten gunste van eigen evenement

MTV:The City Is Ours! neemt Haagse Hogeschool over

MTV schrapt festivalverslaggeving ten gunste van eigen evenement

MTV:The City Is Ours! neemt Haagse Hogeschool over

Afgelopen jaar kwam je de Nederlandse reporters van MTV geregeld tegen op festivals in binnen- en buitenland. Daardoor kon je van de sfeer op ondermeer Roskilde, Werchter en Lowlands nagenieten op de muziekzender. Dit jaar blijven de verslaggevers thuis om zich geheel toe te leggen op het eigen evenement The City Is Ours! in het najaar in Den Haag.

MTV:The City Is Ours! neemt Haagse Hogeschool over

De Nederlandse afdeling van de muziekzender MTV deed de laatste jaren gewoontegetrouw verslag vanaf menig festivalterrein in binnen- en buitenland. The Summer of MTV sloeg kamp op in Lowlands, Dance Valley, Roskilde en Werchter, om maar een paar festivals te noemen. Dit jaar doet MTV het rustig aan in de zomer. Onder dezelfde naam The Summer of MTV worden dit jaar nieuwe internationale series gestart, waaronder I’m From Rolling Stone en Run’s House. Zusterbedrijf TMF zal wel enkele Nederlandse evenementen verslaan. Voor de rest legt MTV zich toe op een eigen evenement in het centrum van Den Haag in het najaar.

Onder de naam MTV:The City Is Ours! legt de zender beslag op het terrein van de Haagse Hogeschool. Het festival mixt muziek en kunst, er zullen oude en nieuwe namen op de poster staan en dj’s spelen live, terwijl bands achter de draaitafels te vinden zullen zijn. Woordvoerder Jorg Weppelink: “Verder kunnen we nog niets verklappen. De wens voor een eigen event is er al langer en nu is de tijd er rijp voor.”

Het gevolg van het organiseren van een eigen festival is dat MTV de verslaggeving van andere festivals dus een jaartje overslaat. Weppelink: “De verslaggeving kwam voor een gedeelte al overeen met die op TMF. Er is besloten om de ruimte op TMF uit te breiden en de grootste Nederlandse festivals daar te verslaan.” Opvallend is wel dat zowel MTV als TMF niet op Lowlands aanwezig zullen zijn. Weppelink: “The Summer of MTV doet deze zomer geen festivals aan, dus ook Lowlands niet. Bovendien hebben we met MTV: The City Is Ours! een eigen event vlak na Lowlands. Vandaar.”

MTV is de afgelopen jaren verschoven van clipkanaal pur sang naar een meer op lifestyle georiënteerde zender. Met het wegvallen van de festivalverslaggeving lijkt muziek verder naar de achtergrond te verschuiven bij MTV. Weppelink: “Lifestyle speelde altijd een grote rol met programma’s als Pimp My Ride en MTV Cribs. Veel content die wij uitzenden is internationaal. Er zijn daarnaast nog wel lokale programma’s: Cool Politics en Six Pack blijven bestaan.”

Of de veranderingen bij MTV het gevolg zijn van bezuinigingen wil Weppelink niet zeggen: “Financiële uitspraken zijn altijd gevaarlijk. Geen commentaar.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12