Mist houdt de aandacht vast in Club 3VOOR12

Zornik moet maar eens opgepikt worden

Twee beukbands, Zornik en Nine Volt, en de gitaarpopband Mist stonden woensdag op het podium tijdens de voorlaatste aflevering van Club 3VOOR12. Lees het verslag van presentator Eric Corton.

Zornik moet maar eens opgepikt worden

Zornik doet in België al jaren mee in de hoogste gelederen van de muziekscene.Verkopen met gemak 6000 man uit in Antwerpen, helemaal op eigen kracht. Toch vreemd dat wij daar maar zo weinig van meekrijgen, terwijl we wel vanuit het zuiden doodgegooid werden met Clouseau en zorgvuldig verstikt worden met K3, Piet Piraat, Belle Perez en andere ellende van dien aard. Zornik behoort gewoon tot één van de betere bands in de Benelux. Zornik is misschien niet spetterend vernieuwend maar daar trek je ook geen zalen van 6000 man mee vol. Zornik is wel heel erg goed, strak en doortrokken van een hoge mate van muzikaliteit. Zornik speelt een hoop andere bandjes met gemak van tafel. Zornik moet nu maar eens opgepikt worden en vrije doortocht krijgen naar onze zalen. Staat daar echt niet slecht, dat Zornik. Had ik de bandnaam al genoemd?

Nine Volt heeft een korte onstaansgeschiedenis en is onbezonnen begonnen aan de tocht die platen maken heet. Als je eerste stappen dan zo van goud zijn, mag je je afvragen of dat wel helemaal goed kan gaan. Dat was mijn vraag ook vantevoren, maar nadat ik ze woensdag daadwerkelijk zag en hoorde, spelend én pratend, maak ik me daar geen zorgen meer over. Deze heren hebben het rockende hart op de juiste plek en soms ook op de tong, zonder zichzelf te overschatten. Ze hadden er zin in en dat was te zien. Deze band verdient het om heel veel te gaan spelen, zodat de kleine haperingetjes en stofjes die er gisteren natuurlijk nog wel waren helemaal weggeblazen kunnen worden. Ik zou zeggen: boeken die handel. En geloof me, daar krijg je geen spijt van!

Mist stond al een tijdje op het rooster, maar woensdag was het dan zover. De band van Rick Treffers deed zijn uiterste best om de Club voor zich te winnen, maar na twee beukbands en een bijzonder dranklustig publiek was die wedstrijd misschien wat zwaar. En toch zag Mist zich niet verloren gaan in de Club; het publiek hield de aandacht er wel bij. Vanaf september is het album Period te verkrijgen.

Volgende week de laatste… ik neem tandvlees mee... jullie?

Gr.
Eric