Hollandse Nieuwe 3 Day Adventure speelt graag op de kermis Hollandse Nieuwe 3 Day Adventure speelt graag op de kermis

Henri Maas en Ture Slaats mixen rock met disco, maar zonder glitterbroek

Hollandse Nieuwe 3 Day Adventure speelt graag op de kermis

Henri Maas en Ture Slaats mixen rock met disco, maar zonder glitterbroek

Uit het Noord-Brabantse Asten komt 3 Day Adventure: twee 21-jarige jongemannen die zich hebben gestort op disco-rock. Met de nadruk op disco, maar zonder glitterbroeken. Een debuutplaat hebben Henri Maas en Ture Slaats in eigen beheer uitgebracht en ze treden veel op in Brabant. Ook op de kermis in Someren.

Henri Maas en Ture Slaats mixen rock met disco, maar zonder glitterbroek

De 21-jarige Brabanders Henri Maas en Ture Slaats vormen samen 3 Day Adventure. Onder die vlag maken ze disco-rock – nadruk op disco – met behulp van gitaren, laptops en drumcomputers. Al kunnen ze de verleiding van een echt drumstel niet weerstaan. “We houden van de feel en het geluid van echte drums, die toch elektronisch klinken”, zegt Henri Maas. “Dat vinden wij een fijne sound.” 3 Day Adventure heeft inmiddels in eigen beheer een zelf opgenomen en gemixt album uitgebracht. “Daar zijn we supertrots op.”

WIE OF WAT IS 3 DAY ADVENTURE?
“Ture en ik kennen elkaar een jaar of zes, zeven. We hebben altijd samen muziek gemaakt, eerst covers van jaren zeventig hits, Pink Floyd en Deep Purple en zo. Daarna maakten we onder de naam 3 Day Adventure al een post hardcore-achtig iets. Live werken we met een laptop en een drumcomputer.

VANWAAR DIE NAAM?
“Het betekent niet echt iets, het klinkt gewoon leuk. We vonden het interessant om onze naam te laten beginnen met een cijfer, om alfabetisch bovenaan te kunnen staan in lijstjes. Verder past de naam wel goed bij de muziek, vinden we zelf. Het maken van de liedjes was toch wel een avontuur op zich. Het duurde wel langer dan drie dagen.”

HET OORDEEL VAN 3VOOR12: TWEE KEER FOUT IS GOED: DISCO EN ROCK SAMEN.
“Daar ben ik het wel mee eens. We wilden altijd wel rock maken, we hebben zelfs een tijdje een drummer gehad. Maar toen hij ziek werd, gingen we nummers maken met een drumcomputer. Het is leuk om met dat apparaat te werken, maar live zou een drummer erbij wel interessant zijn. Weer een nieuw avontuur hè.”

KEUZES:

ROCK OF DISCO?
”Disco, wij willen dansvloerliedjes maken. Of ik een glitterbroek heb? Nee, nee, nee…”

DE PROVINCIE OF DE RANDSTAD?
”De Randstad, want daar hebben we nog niet gespeeld. Niemand kent ons daar. We hebben nu veel in de buurt opgetreden, ook in Eindhoven en zo. Heel leuk, maar met onze muziek moeten we daar niet blijven steken. We willen veel meer spelen.”

SELLABAND OF EEN GEWOON LABEL?
“Een label, al is dat tot nu toe nog niet gelukt. We kennen ook niet veel labels die zouden passen bij onze muziek. Nu doen we alles zelf, ook het verkopen van de cd’tjes. We zouden graag bij een label willen zodat mensen makkelijker aan onze muziek kunnen komen en om aan meer optredens te komen.”

WAAROM MAKEN JULLIE EIGENLIJK MUZIEK?
”We hebben allebei veel ideeën. En alle ideeën die we spuien, willen we uitvoeren.”

WAT WIL JE BEREIKEN MET JE MUZIEK?
“Nou, met de wereld veroveren zijn we nog niet bezig. Wel met de regio en Noord-Brabant, door overal te spelen waar het maar kan. We hebben nu zo’n twintig optredens in de buurt achter de rug, een keer voor 20 mensen en een keer voor bijna 300 man. De reacties zijn bijna overal even goed. Veel mensen vinden het gaaf, omdat het apart is en omdat we met z’n tweeën zijn.”

WANNEER SPELEN JULLIE WEER?
”Voor de zomer hebben we nog twee optredens in de buurt. Die zijn allebei op de kermis. Dat is helemaal niet verkeerd. Misschien komt er niemand speciaal voor de muziek, maar mensen willen dan wel graag dansen en flink uit hun dak gaan. Daar is onze muziek voor bestemd.”

WAAROM MOETEN MENSEN NAAR 3 DAY ADVENTURE KOMEN KIJKEN?
”Het wordt sowieso een vet optreden en het wordt een dansavond, dat is prettig. We stonden laatst tussen de punk- en metalbands, maar we vinden het fijner om eens tussen allemaal dj’s te staan.”

Beluister het interview met Henri Maas in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12