Gemeente ziet geen reden om Baroeg te sluiten na dood bezoeker Gemeente ziet geen reden om Baroeg te sluiten na dood bezoeker

Club houdt deuren zelf wel gesloten

Gemeente ziet geen reden om Baroeg te sluiten na dood bezoeker

Club houdt deuren zelf wel gesloten

De verslagenheid bij De Baroeg is groot. Afgelopen weekend overleed een van haar bezoekers aan de verwondingen die hij opliep bij een vechtpartij in de club. De deuren zijn voorlopig gesloten op eigen initiatief. Ondanks het fatale ongeluk ziet de gemeente voorlopig geen reden om ze definitief te sluiten.

Club houdt deuren zelf wel gesloten

Nadat er dit weekend in De Baroeg tijdens Night Of The Punks een bezoeker is doodgeslagen, heeft de popzaal haar deuren voorlopig gesloten. Dat blijft "tot nader order", maar in ieder geval nog twee weken zo. Toch ziet de gemeente geen aanleiding om de deuren van de popzaal definitief te sluiten. Dat bevestigt Ineke Barendregt, woordvoerder van cultuurwethouder Orhan Kaya.

Barendregt: "Op dit moment doet de politie nog nader onderzoek naar de toedracht. Maar het lijkt geen terugkerend probleem. Er is bijna nooit iets aan de hand in De Baroeg en de club staat bij ons goed bekend. Dit éne incident, hoe afschuwelijk ook, is voor ons dan ook geen aanleiding om de vergunning van de club nog eens opnieuw te bekijken."

De toekomst van De Baroeg lijkt daarmee door het voorval niet in het gedrang te komen. Bij de club zelf was maandag niemand bereikbaar voor commentaar. Op de website van de club vertelt het bestuur geschokt en verbaasd te zijn. "In de Baroeg komt zelden aggressie voor."

Het bestuur bekijkt of de kans op (escalerende) aggressie in de toekomst verkleind kan worden. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12