Amsterdamse politie pakt zes ticketvervalsers op Amsterdamse politie pakt zes ticketvervalsers op

Bende maakte honderden valse kaartjes voor Sensation, Awakenings en Defqon

Amsterdamse politie pakt zes ticketvervalsers op

Bende maakte honderden valse kaartjes voor Sensation, Awakenings en Defqon

De Amsterdamse politie heeft zes mensen opgepakt die zich professioneel hebben beziggehouden met het vervalsen en verkopen van toegangskaarten. Volgens de politie zijn honderden mensen gedupeerd geraakt door via Marktplaats kaarten te kopen voor dance-events als Sensation, Awakenings of Defqon.

Bende maakte honderden valse kaartjes voor Sensation, Awakenings en Defqon

De Amsterdamse politie heeft een bende opgepakt die op grote schaal tickets voor grote evenementen heeft vervalst en verkocht. Honderden valse tickets, 2000 euro contant print- en druk apparatuur werden in beslag genomen. De verdachten zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. De politie kwam hen op het spoor toen er bij officiële verkooppunten rollen blanco entreebewijzen werden gestolen. Ze zitten allemaal nog in voorarrest.

De meeste kaartjes waren voor grote dance-events als Sensation, Awakenings en Defqon en werden verkocht via veilingsite Marktplaats. De nagemaakte tickets waren volgens de politie nauwelijks van echt te onderscheiden. Hoeveel geld de bende heeft buit gemaakt, is nog onduidelijk. Naar schatting zijn er enkele honderden mensen gedupeerd. Tot nu toe hebben er vijftien mensen aangifte gedaan, maar de politie verwacht dat dit er snel meer worden.

Deze aantallen moeten overigens nog meevallen vergeleken met het aantal valse kaartjes voor het Britse Isle of Wight-festival, vorig weekend. Volgens de organisatie bleek een op de vijf kaartjes aan de festivalpoort vals te zijn, terwijl er 60.000 bezoekers op dit festival afkomen. Een Engelse vrouw werd gearresteerd op verdenking van de verkoop van die kaartjes. Alleen al op de laatste dag zou ze bij het festival nog honderden tickets hebben aangeboden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12