Internetprovider Demon wist Subjectivisten-archief Internetprovider Demon wist Subjectivisten-archief

Arien Rasmijn: “Ik kijk nu of we ergens een back-up hebben”

Internetprovider Demon wist Subjectivisten-archief

Arien Rasmijn: “Ik kijk nu of we ergens een back-up hebben”

Een betalingsachterstand van de onafhankelijke muziekwebsite Subjectivisten.org bij internetprovider Demon heeft ertoe geleid dat de site uit de lucht is gehaald. Inmiddels heeft Demon ook het hele archief van de muziekliefhebbers gewist. “En dat is jammer,” zegt opper subjectivist Arien Rasmijn, “want ze hadden beloofd dat niet te doen.” Nu moet Rasmijn op zoek naar alle puzzelstukjes om de site te reconstrueren.

Arien Rasmijn: “Ik kijk nu of we ergens een back-up hebben”

Een betalingsachterstand van De Subjectivisten bij internetprovider Demon heeft ertoe geleid dat het archief van de club onafhankelijke muziekfreaks is gewist. Eerder werd de site uit de lucht gehaald, maar Demon beloofde De Subjectivisten dat alle stukken in tact zouden blijven en dat ze terug zouden worden geplaatst zodra er betaald werd. Rasmijn en zijn Subjectivisten kwamen over de brug. Toch heeft Demon de delete-knop ingedrukt.

Rasmijn blijft hoopvol: “Als het goed is hebben we een back-up. Onze technische man maakte die geregeld, maar ik vrees dat het wel een oude back-up is. Verder hoop ik een aantal stukken op Archive.org te vinden. Ik weet wel dat de meest belangrijke stukken bewaard zijn gebleven.”

Ondertussen is Rasmijn druk bezig om de site ‘nieuwe stijl’ aan de praat te krijgen: “We gaan zo snel mogelijk online. We moeten eerst het blog aan de praat krijgen. Met het archief komt het hopelijk goed. Ik denk dat de schade meevalt. En mocht het allemaal niet goed komen, dan beginnen we gewoon opnieuw. Dat is het mooie: je kunt gewoon met een schone lei beginnen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12