Hollandse Nieuwe Charles Frail vindt zichzelf geen kopie van Antony Hollandse Nieuwe Charles Frail vindt zichzelf geen kopie van Antony

"Ik zou wel met een brassband of string quartet willen spelen"

Hollandse Nieuwe Charles Frail vindt zichzelf geen kopie van Antony

"Ik zou wel met een brassband of string quartet willen spelen"

Hij wilde een elektrische gitaar, maar moest van zijn moeder eerst tien liedjes schrijven op zijn akoestische. Die elektrische heeft hij daarna nooit opgepakt; Karel Ensing werd Charles Frail de singer-songwriter.

"Ik zou wel met een brassband of string quartet willen spelen"

Hij wilde een elektrische gitaar, maar moest van zijn moeder eerst tien liedjes schrijven op zijn akoestische. Die elektrische heeft hij nooit opgepakt; Karel Ensing werd Charles Frail de singer-songwriter.

WIE OF WAT IS CHARLES FRAIL?
“Een 21-jarige singer-songwriter uit Amsterdam. Ik schrijf liedjes sinds mijn zestiende. Ik wilde toen graag een elektrische gitaar, maar mijn moeder zei dat ik die pas zou krijgen zo gauw ik tien liedjes had geschreven. Door dat schrijven van liedjes op mijn akoestische gitaar heb ik die elektrische uiteindelijk niet meer aangeraakt.”

VANWAAR DIE NAAM?
“Charles komt van Karel, mijn echte naam. En Frail… dat weet niet eigenlijk niet. Het is niet bewust gekozen. Al hebben mijn liedjes wel iets breekbaars.”

HET OORDEEL VAN 3VOOR12: HEEL MOOI, MAAR VETTE PECH DAT ANTONY & THE JOHNSONS EERDER WAS.
“Dat klopt niet helemaal, want ik was al bezig toen Antony & the Johnsons bekend werd. Ik ben het er trouwens ook niet mee eens, want ik ben geen kopie van Antony, maar eerder een nazaat van allerlei zangers die gewoon zo zingen omdat ze niet anders kunnen.”

KEUZES:
ANTONY & THE JOHNSONS OF ANTHONY KIEDIS?

“Lastig. Wat de Chili Peppers betreft ben ik meer fan van gitarist John Frusciante. Dus toch Anthony & the Johnsons. Zit meer in de hoek waar ik wil zitten.”

SOLO OF MET BAND?
“Solo, al zou ik wel eens met een brassband of een string quartet willen spelen. Dat lijkt me heel tof. Ouderwets? Dat mag toch ook wel eens een keer? Solo spelen vind ik niet eenzaam; meer dan mijn gitaar heb ik niet nodig.”

LABEL OF ZELF DOEN?
“Als het label wil dat ik nog meer als Antony & the Johnsons moet klinken, dan maar niet. Misschien zou ik ja zeggen als een vriend van me een label begint, maar verder: nee, voorlopig nog maar niet.”

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
“Waarom ga je fietsend naar je werk? Binnendrang denk ik. Ik ben begonnen en kon niet meer ophouden. Ik treed nu wel vaak op, bijvoorbeeld 8 juli in Vera als voorprogramma van Joan as a Police Woman. Verder probeer ik hier en daar wat te ritselen en loop ik veel bij het Amsterdam Songwriters Guild.”

WAT WIL JE BEREIKEN?
“Ik hoop verder te komen. Wat Otto (Lucky Fonz) nu doet zou ik graag doen. Ik ben niet jaloers; ik gun het hem. Hij is veel verder, bijvoorbeeld in hoe hij alles zelf regelt.”

WAAROM MOETEN MENSEN OP 8 JULI NAAR JE KOMEN KIJKEN?
“Ik ga schitteren.”

Luister naar het hele interview met Charles Frail in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12