Eric Corton belt en feliciteert genomineerden 3VOOR12 Award Eric Corton belt en feliciteert genomineerden 3VOOR12 Award

Alamo Race Track is net op tijd terug uit de VS voor de uitreiking

Eric Corton belt en feliciteert genomineerden 3VOOR12 Award

Alamo Race Track is net op tijd terug uit de VS voor de uitreiking

Presentator Eric Corton belde gisteravond alle genomineerden voor 3VOOR12 Award in de uitzending van 3VOOR12FM. Dat leverde twaalf enthousiaste reacties op en veel toezeggingen aanwezig te zullen zijn bij de uitreiking op 5 september in Desmet.

Alamo Race Track is net op tijd terug uit de VS voor de uitreiking

Eric Corton maakte gisteravond tijdens de uitzending van 3VOOR12FM alle genomineerden voor de 3VOOR12 Award bekend en bracht dat nieuws aan de diegenen die het natuurlijk het eerst moeten weten: de artiesten zelf. Het leverde twaalf enthousiaste reacties in drie uur op en het aantal toezeggingen present te zullen zijn bij de uitreiking, belooft dat het 5 september een heel leuk feestje gaat worden in Desmet.

Phil Tilli van Moke ontvangt het nieuws op vakantie in Griekenland. “Ik ben er nu tien dagen en de ouzo is bijna op”, grapt de gitarist. Moke kreeg voor het album Shorland al een Essent Award (en daardoor een plekje op Lowlands) en nu is er de nominatie voor nog een prijs. Tilli: “Ik ben vereerd, ook namens de rest van de band.”

Met een andere genomineerde, Alamo Race Track, gaat het hard. Komend weekend speelt de band op het Dour-festival in België, daarna gaat de reis naar Frankrijk en Zwitserland en in augustus vertrekt de band voor een korte tournee naar de VS. Zanger/gitarist Ralph Mulder: “Ik had niet verwacht dat de plaat zo lang door zou gaan. Hij wordt nog steeds uitgebracht in andere landen.” De YouTube-hit Black Cat John Brown (bijna 450.000 views and still counting) heeft daar vast wat mee te maken. “Het help wel, denk ik.” De band is net voor de uitreiking weer in Nederland.

Alvin Bartels van Lefties Soul Connection rijdt zojuist terug van een oefensessie met de band. “Dat klinkt super, die nominatie. Onze plaat krijgt nog steeds hele goede reacties van pers, publiek en fans uit binnen- en buitenland.” Rapper Typhoon vindt het “heeel dope” dat hij met zijn debuut Tussen Licht en Lucht kanshebber is voor de award.

Sommige bands zijn gelukkig ook al weer druk bezig met – wie weet - hun nominatie voor 2008 of 2009. Odilo Girod (Coparck) meldt vanachter de piano druk bezig te zijn. Hetzelfde geldt voor David Pino van El Pino & the Volunteers. Hij schrijft liedjes voor zijn tweede album en vertelde onlangs al in Dubbel Check dat de band deze zomer demo’s gaat opnemen in Frankrijk.

De twaalf genomineerden voor de 3VOOR12 Award zijn:

Adept - Adept (Wham!Wham!/Konkurrent)
Alamo Race Track - Black Cat John Brown (Excelsior/V2)
Aux Raus - This Is How This Works (Angst/Rush Hour)
C-Mon & Kypski - Where The Wild Things Are (Penoze)
Coparck - The 3rd Album (V2)
El Pino And The Volunteers - Molten City (Excelsior/V2)
De Kift - 7 (De Kift/V2)
Kubus & Bang Bang - Learning Curve (TopNotch/PIAS)
Lefties Soul Connection - Skimming The Skum (Excelsior/V2)
Moke - Shorland (PIAS)
Shinedoe - Sound Travelling (100% Pure/News)
Typhoon - Tussen Licht En Lucht (TopNotch/PIAS)

Alle platen staan tijdelijk in een speciale luisterpaal. De winnaar wordt bekend gemaakt op 5 september in studio Desmet in Amsterdam. Bezoek ook het speciale magazine op 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12