Drive Like Maria duikt de koffer in met producer Malcolm Burn Drive Like Maria duikt de koffer in met producer Malcolm Burn

Belgisch/Nederlands trio neemt album op in New York

Drive Like Maria duikt de koffer in met producer Malcolm Burn

Belgisch/Nederlands trio neemt album op in New York

Waar een tourtje door de VS en een Myspacepagina al niet toe kunnen leiden: de Belgisch/Nederlandse band Drive Like Maria gaat in september de studio in met producer Malcolm Burn, bekend van onder meer Daniel Lanois, Bob Dylan en Emmylou Harris.

Belgisch/Nederlands trio neemt album op in New York

Het kan verkeren. Zo zit je in zak en as omdat de computer met al je opnames vastgelopen is, zo heb je een aanbod van de befaamde Amerikaanse producer Malcolm Burn. Het overkwam het Belgisch/Nederlandse trio Drive Like Maria. De producer werkte in het verleden met onder meer Daniel Lanois, Bob Dylan en Zita Swoon, won zelfs een Grammy voor het album Red Dirt Girl van Emmylou Harris, en heeft nu zijn oog laten vallen op deze beginnende band. De interesse bleek wederzijds, en 11 september duikt de band de studio van Burn in New York in om een album op te nemen.

“Hij verdient zijn brood met grote artiesten”, legt zangeres/gitarist Nitzan Hoffmann van Drive Like Maria uit. “Af en toe zoekt hij een bandje dat hem zelf muzikaal heel leuk lijkt”. Drive Like Maria tourde afgelopen jaar een paar weken in de Verenigde Staten, en heeft daar kennelijk een goede indruk gemaakt. Vrienden van Burn attendeerden hem op de band. Burn was enthousiast en stuurde in juni een bericht via Myspace. “Daarna is het heel snel gegaan”, zegt Hoffmann.

“We hebben veel telefonisch contact gehad, overlegd wat we zouden willen, en afspraken gemaakt. We hopen dat hij onze liedjes beter kan maken. Voor ons was doorslaggevend dat iemand naar ons luistert terwijl we opnemen, en na afloop zegt dat het geweldig was, of helemaal kut. Hij heeft in het verleden laten zien goede dingen uit mensen te kunnen destilleren.”

De voortekenen zijn goed, maar Drive Like Maria is nuchter genoeg om te begrijpen dat nu niet meteen de hele wereld aan hun voeten licht. “Als een band met alleen een demo een plaat opneemt met een beroemde producer, begrijp ik best dat niet meteen alle labels met een zak geld klaar staan.” De band laat zich het hoofd niet op hol brengen: “Ik heb in het verleden in Nederland in een studio gewerkt, waar mensen van Oasis en Lionel Richie over de vloer kwamen. Ach, die mensen moeten ook gewoon naar het toilet.”

16 augustus vliegt Drive Like Maria al naar New York, om daar een korte tour te doen met de bevriende band The States. “11 september gaan we de studio in, als het goed is komen we daar vier weken later weer uit.” In november keert de band terug uit de States en wil vervolgens stukje voor stukje Europa gaan veroveren. “We gaan nu eerst hard werken in de oefenruimte, straks een maand hard werken om de plaat op te nemen en daarna nog harder werken om hem aan de man te brengen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12