Check de 3VOOR12-sessie van Queens Of The Stone Age Check de 3VOOR12-sessie van Queens Of The Stone Age

Een week lang te zien op 3VOOR12/Central en éénmalig te horen op 3FM

Check de 3VOOR12-sessie van Queens Of The Stone Age

Een week lang te zien op 3VOOR12/Central en éénmalig te horen op 3FM

De woestijnrockers van Queens Of The Stone Age kwamen 3 juli langs in de Desmet Studio's in Amsterdam voor een speciale '3VOOR12 Presenteert' showcase. Vanaf zaterdag zendt VPRO die akoestische sessie een week lang uit, elke dag om 18.00 en 02.00 uur op het digitale kanaal 3VOOR12/Central. Ook is de sessie 2 augustus te horen in het radioprogramma 3VOOR12FM op 3FM.

Een week lang te zien op 3VOOR12/Central en éénmalig te horen op 3FM

Te laat in de rij gaan staan voor het concert van Queens Of The Stone Age in Paradiso op 3 juli? En was je niet één van de gelukkigen die ’s middags aanwezig mocht zijn bij de akoestische sessie die de band speciaal voor 3VOOR12 deed? Dan komt hier de pleister op de wond: vanaf zaterdag is de sessie een week lang te zien op 3VOOR12/Central. Daarnaast zendt de VPRO de sessie ook uit op 3FM, op donderdag 2 augustus. Voor wie er wel bij was is dat natuurlijk een lekker toetje.

Het concert dat de woestijnrockers op 3 juli in Paradiso gaven, was binnen luttele minuten uitverkocht. Maar voor een aantal gelukkige fans was dat niet het enige optreden dat de band die dag deed. Enkele uren voor het concert speelde Queens Of The Stone Age een exclusieve, intieme, akoestische sessie van zes nummers, speciaal voor 3VOOR12, naar aanleiding van hun nieuwe album Era Vulgaris. De Desmet Studio’s in Amsterdam waren het decor voor die sessie, de elfde speciale ‘3VOOR12 Presenteert’ showcase.

Gewapend met een wandelstok en een goede dronk hield frontman Josh Homme van Queens of the Stone Age samen met de gehele band ongeveer een half uur het publiek in zijn greep. Met drie akoestische gitaren, wat percussie en toetsen kwamen zes nummers in een uitgekleed jasje voorbij. Er werd losjes geïmproviseerd en er was tijd voor grapjes en gekeuvel met het publiek.

Deze besloten ‘3VOOR12 Presenteert’ showcase was enkel en alleen toegankelijk voor prijswinnaars, maar is vanaf komende week dus ook voor de rest van de wereld te beluisteren en bekijken: vanaf zaterdag 28 juli zendt VPRO de sessie uit, elke dag om 18.00 en 02.00 uur, op 3VOOR12/Central (digitale TV). Ook zal die op donderdag 2 augustus te horen zijn in het VPRO radioprogramma 3VOOR12FM, tussen 22.00 en 01.00 op 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12