3VOOR12 draait (week 27): Queens of the Stone Age, !!! en Daft Punk 3VOOR12 draait (week 27): Queens of the Stone Age, !!! en Daft Punk

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 27): Queens of the Stone Age, !!! en Daft Punk

De favorieten van de redactie

De 3VOOR12 redactie is deze week flink op stap. Zo hadden we een exclusieve akoestische sessie van Queens of the Stone Age in Desmet. De meeste energie gaat ongetwijfeld naar 5 Days Off. !!! en Daft Punk gelden tot nu toe als de hoogtepunten.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

3VOOR12 Single van de Week
The Go! Team - Grip Like A Vice (Capitol/EMI)

3VOOR12 Album van de Week
Interpol - Our Love to Admire (EMI)

3FM Megahit
Mika - Relax (Take It Easy) (Island/Universal)

Concert van de Week:
Zita Swoon en Herman Dune in Club 3VOOR12

Clipper van de Week:
!!! - Must Be the Moon


De top 10:

1. Queens of the Stone Age akoestische sessie live @ Desmet Amsterdam 3 juli 2007

"Goede sessie die even spannend als ontspannen was." (Robert Lagendijk)
"Daar sta je dan met knikkende knieën en glimlach tot over je oren." (Silvy Broeren)
"Binnenkort in beeld en geluid in dit theater." (Gerard Walhof)

2. !!! live op 05 Days Off 2007
"!!! sloeg de plank goed raak in Paradiso." (Paul Diersen)
"Een van hun betere shows." (Ron van der Sterren)
"Het is onmogelijk om stil te blijven staan op de schutterende grooves van gekke Nic met z’n maten." (Robert Lagendijk)

3. Daft Punk live @ 5 Days Off, HMH 4 juli 2007

"Ik voelde ‘m, mijn hart bonst, Human After All." (Silvy Broeren)
"Overal op voorbereid zijn en toch nog meer krijgen dan je verwacht." (Atze de Vrieze)

4. The Smashing Pumpkins - Zeitgeist (cd, Warner)
"Een muur van donker, pompeus geluid." (Gerard Walhof)
"Opperhoofd met preekgewaad Billy Corgan flikt het toch." (Paul Diersen)

5. Interpol - Our Love Admire (Capitol/EMI)
"Boze tongen die beweren dat voorganger Antics gebrek aan diepgang heeft, worden op de nieuwe Interpol op hun wenken bediend." (Bart Snoeren)

6. The Go! Team - Grip Like A Vice (single, Memphis Industries/V2)
"Wat een vrolijk stuk oldschool/indie/floorfiller, wat een track, wat een feest!" (Menno Visser)

7. Okkervil River - Our Live Is Not A Movie Or Maybe (cd The Stage Names; Jagjaguwar/Konkurrent release 20 augustus)
Gecontroleerde hysterie. Met een piano en de stem van zanger Will Sheff in de hoofdrol. (Leonieke Daalder)

8. Awakenings Festival @ Festivalterrein Spaarnwoude 30 juni 2007

"Bij mij heeft de vierkwartsmaat de hele week nog geklonken!" (Atze de Vrieze)

9. Dj Shadow en Cut Chemist in De Melkweg tijdens 5 Days Off (5-7-2007)
Leuke rockshow van dj’s. Echt het kan! (Robert Lagendijk)

10. Kubus & BangBang live op Metropolis 2007
"Een vervreemdende combinatie van vette beats en een vette bijna kinderlijk vrolijke kop van Kubus en de strakke lyrics en moeder Theresa aditude van de hardste bikkel op het festival: BangBang." (Ron van der Sterren)


De lijstjes:

MENNO VISSER DRAAIT:


The Go! Team - Grip Like A Vice (single, Memphis Industries/V2)
Normaal ben ik moeilijk tot een dansje te verleiden, maar stilzitten is er bij The Go!Team niet bij. Wat een vrolijk stuk oldschool/indie/floorfiller, wat een track, wat een feest!

Recoil - Subhuman (album, Mute/EMI)
Electronische blues voor op de koptelefoon - bijzonder muzikaal staaltje van niet-in-hokjes-denken.

DIM en Boys Noize (dj-sets op 05DaysOff, 4-6-07, Melkweg)

Het rauwe van Justice en het enerverende van Digitalism losgekoppeld in dj-sets - met af en toe een lekkere foute hit ertussen: het Nieuwe Draaien, en de zaal ging los.


GERARD WALHOF DRAAIT:

Queens of the Stone Age live @ Desmet, 3 juli

Mede door kater muzikaal niet het meest briljante akoetische optreden van Josh Homme en z'n maten, maar wat waren ze dichtbij en wat vonden ze het leuk. Fascinerend ook om te zien hoe drummer Joey Castillo zich moest redden met twee sambaballen en een tamboerijn. Binnenkort in beeld en geluid in dit theater.

Thomas Brinkmann und Karl Kiem (media) live @ 5 Days Off, Paradiso, 5 juli
De outer limits beats willen nog steeds niet zo goed integereren in de rest van het programma, zodat er maar enige tientallen mensen de meester van de muterend pulserende vierkwarts zagen excelleren. Vooral zij die bij het bewegen ook nog willen luisteren hebben iets gemist. Met hallucinante strobobeelden van compaan Karl Kiem. Affengeil.

The Smashing Pumpkins - Zeitgeist (cd, Warner)
Billy Corgan blijft natuurlijk een cocky bastard -zagen we ook weer op Pinkpop- maar Zeitgeist is weer een mijlpaal van onaantastbare arrogantie. Een muur van donker, pompeus geluid. Een boek vol duivelse, nihilistische teksten. Ook al wisselt hij zijn Pumpkins op uiterlijk, ik heb een zwak voor 'm. Hoor en zie ze morgen op Live Earth.


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

Pfaff - Alright Bas

Pfaff ofwel Bas heeft een nieuwe cd. Op een usb-stick. Dus ik dacht: dat moet ik checken. Want ik heb een zwak voor Pfaff ofwel Bas. Ik dacht: Myspace brengt uitkomst. Maar nu weet ik niet eens of dit een nieuw nummer is. En of het op die usb-stick staat. Maar goed is het wel. Rauw, ruig, catchy. Ik denk dat Jack White dit ook goed vind.

Arctic Monkeys - Too Much To Ask (single; Domino/Munich)

Wie denkt dat de Arctic Monkeys die laatste cd er met moeite uitgeperst hebben, heeft het mis. Want op de nieuwe singel (Fluorescent Adolescent: dat goeie nummer met die belachelijke clip) drie nog niet eerder verschenen nummers. Afdankertjes? Geenszins. Mooie melancholische liedjes over (vergane) liefde.

Okkervil River - Our Live Is Not A Movie Or Maybe (cd The Stage Names; Jagjaguwar/Konkurrent release 20 augustus)
Gecontroleerde hysterie. Met een piano en de stem van zanger Will Sheff in de hoofdrol. Mijn dochter zegt dat hij niet kan zingen. Dat is misschien ook zo, maar dat vind ik juist mooi. Perfectie met gebreken.


SILVY BROEREN DRAAIT:

Queens of the Stone Age, 3VOOR12 Presenteert, Desmet 3-7-2007

Daar sta je dan met knikkende knieen en glimlach tot over je oren, te luisteren naar 6 geimproviseerde akoestische versies van songs die je normaal keihard dansend meemaakt en stom te grinniken bij de bijbehorende grapjes door vijf helden! En ineens zie je jezelf opwerpen als bodyguard om crazy girl fans tegen te houden om backstage te glippen. En om na afloop hun M&M’s op te eten. Wat is dit werk toch leuk!

Queens of the Stone Age, Paradiso, 3-7-2007
Nee, ik had geen kaartje, nee het ging ook niet lukken om er bij te zijn, maar vanaf mijn relaxte bank was ik erbij. Via overenthousiaste smsjes, mmsjes en stukjes geluid via mobiele telefoon... ook leuk. Grrrmpf! Zonder het live zien was het zuigend sexy goed. Ik weet het zeker!

Daft Punk, HMH 4-7-2007
Nog zo eentje, maar gelukkig hebben wij onze eigen Rebelbaas met haar geheime ‘eindhoven de gekste’ reportofoon. Kijk op haar 3VOOR12 weblog en doe net alsof jij er ook bij was! Ik voelde ‘m, mijn hart bonst, Human After All.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Daft Punk live @ 5 Days Off, HMH 4 juli 2007

Wat een euforie bij de toegift van Daft Punk. One More Time schalt door de HMH, de tekst HUMAN TOGETHER schreeuwt van het megascherm en iedereen is blij. Overal op voorbereid zijn en toch nog meer krijgen dan je verwacht...

Awakenings Festival @ Festivalterrein Spaarnwoude
“Kun je na vandaag nog techno horen?”, vroeg collega Erwin Blom in het afsluitende gesprek aan Maarten van Beusekom van Awakenings. Ja, natuurlijk! Bij mij heeft de vierkwartsmaat in elk geval de hele week nog geklonken!

5 Years Get Physical (2CD, Get Physical/Lowlands)

Misschien wel het spannendste elektronicalabel van Duitsland bestaat vijf jaar. Dat wordt gevierd met een tof schijfje remixen en een nog toffer schijfje nieuwe tracks van onder andere Booka Shade, Chelonis R. Jones en Lopazz. Berlijnse minimal met vieze funk.


PAUL DIERSEN DRAAIT:

Smashing Pumpkins – Zeitgeist (cd, Warner)

Opperhoofd met preekgewaad Billy Corgan flikt het toch. Ik was bang dat Zeitgeist een misbaksel van de grootste orde zou worden, maar stelde single Tarantula mij al deels gerust, het album doet dat ook. Corgan laagt als vanouds gitaar op gitaar en Billy Chamberlin heeft zijn snaredrum van vroeger bewaard voor een nieuwe Pumpkins-mijlpaal. Ze klinken wel als 1995, maar toch zijn de Pumpkins 2007.

Grails – Burning Off Impurities (cd, Temporary Residence)
Fascinerende drone rock. Fuck coupletten, refreintjes en zanglijnen.

De Peanut Chest van !!! (filmpje 50 Seconds Off op 3VOOR12)
!!! sloeg de plank goed raak in Paradiso tijdens 5 Days Off. Ron van der Sterren filmde ze na afloop backstage. Ik denk dat pindakaas in het vervolg niet meer op de rider ontbreekt.


ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

!!! in Paradiso tijdens 5 Days Off (4-7-2007)

Misschien wel de leukste festivalband van dit moment. Het is onmogelijk om stil te blijven staan op de schutterende grooves van gekke Nic met z’n maten. Dat gaat erin als pindakaas! Check het filmpje.

Queens Of The Stone Age in Desmet Studio’s (2-7-2007)
Ik kan zeggen dat ik met QOTSA op het podium heb gestaan. Nou ja, ik had weliswaar een videocamera in mijn handen en zij hun instrumenten, maar toch. Goede sessie die even spannend als ontspannen was. Hou de site in de gaten!

Dj Shadow en Cut Chemist in De Melkweg tijdens 5 Days Off (5-7-2007)
Leuke rockshow van dj’s. Echt het kan! Aan het eind hadden ze draagbare draaitafels die als gitaren omhingen en verneukten een paar rockklassiekers tot floorfillers. Onvergetelijk goede show.


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Kubus & BangBang live op Metropolis 2007

Een vervreemdende combinatie van vette beats en een vette bijna kinderlijk vrolijke kop van Kubus en de strakke lyrics en moeder Theresa aditude van de hardste bikkel op het festival: BangBang. Zo vreemd dat je bijna inhaakt in de verbroederende polonaise van Feyenoord-hooligans en hiphop modepopjes met plastic zakken om hun gympen!

Dizzee Rascal live op 05 Days Off 2007
Dizzee kan de toffe macho uithangen zonder vervelend te worden. Hij heeft geen zonnebril nodig om zijn image te beschermen, maar slurpt de zaal in zich op en laat 'm bouncen!

!!! live op 05 Days Off 2007
Echt bij stem waren ze niet, je moest de woorden zoeken in al het geweld dat er door de zaal galmde. Maar net als bij Dizzee liet het publiek ook hier de typische NL-rock regels van het bandje (uit de boom) kijken los en liet zich helemaal gaan, waarmee ze de band een van hun betere shows bezorgde.


BART SNOEREN DRAAIT:

Bowerbirds – Hyms For A Dark Horse (Burly Time)

Devendra Banhart meets The Decemberists. Wat is dit toch een mooi melodieus folk plaatje. Trio uit North Carolina met gitaar, accordeon, een grote basdrum met de hand bespeeld door een piepklein meisje, en bovenal prachtige samenzang. Dat ze maar snel naar Europa mogen komen!

Interpol – Our Love Admire (Capitol/EMI)
Boze tongen die beweren dat voorganger Antics gebrek aan diepgang heeft, worden op de nieuwe Interpol op hun wenken bediend. Vanaf openingsnummer Pioneers To The Fall is het raak. Kippenvel!

Seven Ages Of Rock (BBC2)
Onlangs werd ik door een collega gewezen op de BBC serie Seven Ages Of Rock. Bij toeval zag ik afgelopen week het laatste deel, dat grofweg de laatste 25 jaar van de Britse popmuziek onder de loep nam. Veel mooi beeldmateriaal en interviews van nu en toen met o.a. de Stone Roses, Blur, Oasis, Suede en Franz Ferdinand. Nu maar eens kijken of ik de eerste 6 delen nog ergens kan terugvinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12