Docklandshal op NDSM-werf afgekeurd voor evenementen Docklandshal op NDSM-werf afgekeurd voor evenementen

Beheerder NDSM: "Volstrekt ongeloofwaardig"

Docklandshal op NDSM-werf afgekeurd voor evenementen

Beheerder NDSM: "Volstrekt ongeloofwaardig"

De brandweer vindt de Docklandshal op het Amsterdamse NDSM-werf onveilig voor grote evenementen als Awakenings en Robodock. Het Stadsdeel Noord en beheerder Stichting Kinetisch Noord zullen flink moeten investeren, maar voorlopig is onduidelijk of dat gaat gebeuren.

Beheerder NDSM: "Volstrekt ongeloofwaardig"

De brandweer heeft de Docklandshal op de Amsterdamse NDSM-werf afgekeurd voor grote evenementen. Afgelopen jaar was de loods het toneel van verschillende grote culturele festivals en concerten, waaronder Voltt Loves Summer en Robodock, en zou het de locatie zijn voor de afgelaste Nieuwjaarseditie van Awakenings. Voor die evenementen werd steeds per geval de brandveiligheid bekeken, maar het Stadsdeel Noord wilde nu een advies voor een structurele aanpak. Volgens de brandweer is de hal onveilig en zal het Stadsdeel, in samenwerking met de beheerder van de werf, de Stichting Kinetisch Noord, flink moeten investeren.

Directeur Lex Brands van de Stichting Kinetisch Noord is flink geschrokken: “Ik ben op zijn minst onaangenaam verrast. 23 november speelde Anouk nog hier voor 6.500 mensen. Drie weken later laat de brandweer ons weten dat het een onvoorstelbaar onveilige locatie is. Leg mij maar uit hoe de wereld in drie weken ineens volledig verandert. Ik vind het volstrekt ongeloofwaardig.”

De maatregelen die de brandweer noodzakelijk acht, liegen er niet om. Volgens Het Parool zou het om een investering van maximaal zes miljoen euro gaan. Als deze aanpassingen niet gedaan worden, kan de hal alleen gebruikt worden voor evenementen met maximaal vijfhonderd bezoekers. “Niet realistisch,” zegt Lex Brands, “De brandweer past de nieuwste regels toe, waarbij iedere persoon in een zaal maximaal 25 meter van een nooduitgang mag zijn. In een zaal met een capaciteit van 6.500 mensen is dat niet haalbaar. Bovendien is de Docklandshal een open zaal. Je kunt zo van de ene kant naar de andere kant lopen. Wij hebben voorstellen gedaan om het op een andere manier op te lossen, maar daar wil de brandweer niet aan.”

Om welke maatregelen het precies gaat, is op dit moment niet duidelijk. Stadsdeel Noord laat op dit moment een contra-expertise uitvoeren om na te gaan of de voorgestelde maatregelen echt essentieel zijn. Tot die tijd wil het de notitie van de brandweer niet openbaar maken. De uitslag van de contra-expertise wordt over een paar weken verwacht. De brandweer Amsterdam verwijst voor commentaar naar het Stadsdeel Noord.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12