Guinness Book of Recordings volgens Kabale und Liebe

“Karotte op Lowlands was heel speciaal”

Het is wederom tijd om het Guinness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Zij doen een greep uit het 3VOOR12 archief. Welk(e) concert, dj-set of sessie mag mee de eeuwigheid in? Kabale und Liebe kiest feestmuziek.

“Karotte op Lowlands was heel speciaal”

Aan het einde van het jaar pikt Kabale und Liebe ‘m nog net even mee: samen met Daniel Sanchez scoort hij met Mumbling Yeah! een internationale hit in de minimalwereld. Eind september kwam het nummer uit, maar Dj Karotte draaide hem al op Lowlands. Snel daarna volgden andere grote namen. Kabale und Liebe: “Richie Hawtin draait hem veel, Ricardo Villalobos ook. Eigenlijk iedereen.” Sindsdien bevindt hij zich in een stroomversnelling. “Ik krijg meer erkenning voor wat ik doe en heb meer optredens, ook in het buitenland.” Zeer waarschijnlijk blijft het niet bij die eerste hit, voorspelt de producer. “Naast veel solo producties breng ik volgend jaar maart samen met Lauhaus twee platen uit die ook klappertjes gaan worden.”

De keuze van Kabale und Liebe

Karotte dj-set op Lowlands 2007

“Karotte draait altijd feestmuziek. Hij weet het publiek heel goed te bespelen. Maar zijn set op Lowlands is voor mij echt speciaal. Voor zijn optreden hadden Daniel en ik Karotte een promo van Mumbling Yeah! overhandigd, die was toen net uit. Tijdens zijn set riep hij ons bij zich, waarna hij de plaat opzette. We hadden zicht over een volle Bravo, dat was geweldig om te zien. Mensen reageerden precies zoals ik had gehoopt. Iedereen ging uit zijn dak!”