The Entertainment Group neemt The Alternative over The Entertainment Group neemt The Alternative over

Boeker Venema kan organistor de internationale pop brengen

The Entertainment Group neemt The Alternative over

Boeker Venema kan organistor de internationale pop brengen

Boekingskantoor The Alternative is per 1 september voor meer dan vijftig procent in handen van The Entertainment Group (TEG). Het nieuwe Alternative is een samenvoeging van het oude boekingskantoor en de managementskantoren Mana Music en MSF Music. Met de combinatie van Venema's contacten in de internationale popwereld en de eigen financiële draagkracht en expertise zou TEG wel eens een graantje weg kunnen pikken van Mojo's territorium.

Boeker Venema kan organistor de internationale pop brengen

Een overname wil The Alternative-oprichter Willem Venema het niet noemen. Feit blijft dat het bestaande boekingskantoor van Venema per 1 september samen met managementsbureaus MSF Music (van o.a. Krezip en After Forever), Mana Music (Taxi To The Ocean en Room Eleven) opgaat in een nieuw bedrijf. Dit nieuwe kantoor blijft weliswaar The Alternative heten, maar kent één nieuwe grootaandeelhouder: The Entertainment Group (TEG).

TEG werkte tot nu toe voornamelijk voor grote Nederlands acts, zoals in 2006 nog tien stadionshows met Marco Borsato in het Gelredome en dit jaar bijvoorbeeld vier keer Guus Meeuwis in het PSV-stadion. Met een meerderheidsbelang in The Alternative maakt de organisater een heel duidelijke beweging in de richting van de alternatieve popmuziek. Hoewel Venema de nadruk legt op de synergie tussen de managementkantoren en zijn eigen boekingsbedrijf, geeft hij toe dat hij met TEG als financieel daadkrachtige partij ook meer concerten voor grote internationale artiesten hoopt te organiseren. "Dat gaan we zeker proberen. We deden het al, maar nog niet genoeg."

Venema benadrukt dat hij geen loonslaaf is geworden: "We zijn niet weggestopt in een kamertje op de vierde verdieping. TEG zag zelf in dat er een groot cultuurverschil is tussen ons en hen. Daarom is besloten een zelfstandige toko op te richten, onder leiding van vier directeuren, waarbij Mark Hofstede van TEG de 'general manager' richting aandeelhouders en ik namens The Alternative het woord voer." Marc Hofstede was vrijdag niet meer bereikbaar voor een toelichting.

Hoewel Venema ook nu zegt nooit de ambitie te hebben gehad Mojo van de kaart te vegen, leek hij zich met boekingskantoor The Alternative wel heel even als een serieuze concurrent van zijn vroegere werkgever te ontpoppen. Zijn eerste grote klapper was het binnenhalen van de reünietournee van Pixies. De band was altijd geboekt door Venema toen hij nog voor Mojo werkte en besloot bij hem te blijven nu hij zijn eigen bedrijf was begonnen. Pixies speelde eerst op Pinkpop en verkocht daarna de Heineken Music Hall met gemak uit.

Maar niet alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Vorig jaar verslikte hij zich nog enorm in Ahoy Open Air, een groot festival dat hij in Rotterdam wilde organiseren. De line-up had volgens insiders geen duidelijk gezicht, maar was bij elkaar geraapt uit de stal artiesten die Venema zelf boekte. Het publiek wilde er niet aan, waarna Venema genoodzaakt was het festival af te blazen en de reeds geboekte artiesten weg te zetten via losse concerten. Op die manier beperkte hij de financiele strop enigszins. Sindsdien was hij op zoek naar een sterke financiele partner om "het enige te doen waar ik goed in ben". Die heeft hij nu gevonden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12