Sessie: Black Francis doet Herman Brood in de lift Sessie: Black Francis doet Herman Brood in de lift

"It's Black Francis, it's always been Black Francis"

Sessie: Black Francis doet Herman Brood in de lift

"It's Black Francis, it's always been Black Francis"

In september verschijnt Bluefinger, de ode van Pixie Black Francis aan Herman Brood. In july was hij in Nederland op vakantie om zich verder te verdiepen in de figuur Brood. 3VOOR12 stapte met hem in de lift van Paradiso voor een korte sessie waarin hij Frank Black doodverklaart: "It's Black Francis, it's always been Black Francis."

"It's Black Francis, it's always been Black Francis"

In Pixies leerden we hem al kennen als een baasje: zanger/gitarist en frontman Black Francis. Het verhaal was altijd dat hij het niet goed kon verkroppen dat bassiste Kim Deal de hit Gigantic op haar conto mocht schreven. Dit zou zelfs de oorzaak zijn van de koele verstandhouding tussen de twee. Toen Pixies uit elkaar dingen, begin jaren 90, ging Black Francis solo verder. Hij werd Frank Black.

Hij ontpopte zich als meer dan een baasje: een heel druk baasje. Het verruilde indierock voor bluesrock en het ene na het andere album verscheen. Eerder dit jaar verscheen ’93-’03, een overzicht van zijn solowerk. Wie Frank Black in deze periode zag optreden, kon zien dat hij naast frontman ook nog roadie en chauffeur was.

In september van dit jaar verschijnt Bluefinger, de ode van Black aan Herman Brood. In juli was hij in Nederland op vakantie om zich verder te verdiepen in de figuur Brood. 3VOOR12 stapte met hem in de lift van Paradiso voor een korte sessie waarin hij Frank Black doodverklaart: “It’s Black Francis, it’s always been Black Francis”

Kijk naar de liftsessie van Black Francis, opgenomen in de lift van Paradiso op 7-7-’07.

Het album Bluefinger verschijnt op 3 september bij V2.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12