Rapper Appa heeft schijt en pakt shine Rapper Appa heeft schijt en pakt shine

Appa's clipmaker Jim Taihuttu (Habbekrats) op vakantie verrast door de ophef.

Rapper Appa heeft schijt en pakt shine

Appa's clipmaker Jim Taihuttu (Habbekrats) op vakantie verrast door de ophef.

Rapper Appa stond vrijdagochtend met enkele quotes in De Pers. Vrijdagmiddag is er al sprake van een 'affaire' en zal Geert Wilders aangifte doen tegen de Amsterdammer. Is dit het zoveelste hiphopincident van een ongetekende schreeuwer of gaat dit ergens over? Appa's clipmaker Jim Taihuttu (Habbekrats) reageert licht geschrokken vanaf het strand van Ibiza.

Appa's clipmaker Jim Taihuttu (Habbekrats) op vakantie verrast door de ophef.

Twee zeer succesvolle clips op YouTube waren voor Myrthe Hilkens van gratis dagblad De Pers aanleiding om rapper Appa vrijdagochtend onderwerp te maken van een stukje. Redelijk verstopt op pagina vijf handelt Appa over zijn achtergrond, achterban en… Wilders. Daar ging het mis, hij zet één stap teveel. “Als iemand een kogel door z’n fokking kop schiet, vind ik dat niet erg” en “Als ik Wilders ooit tegenkom, is ‘ie van mij. Ik zweer je, ik pak hem aan”. Dit doet Geert Wilders volgens zijn woordvoerder besluiten zo snel mogelijk aangifte te doen.

Ná de affaires DHC (Den Haag Connection, bedreigden Ayaan), Youssef en Kamal (maakten nog een sorry-rap voor Wilders) en Salah Edin’s Het Land Van en de Mohammed B promotieposters voor de cd is dit de zoveelste rühring in hiphopland. Jim Taihuttu van het Amsterdamse reclamebureau Habbekrats wordt in het artikel gequote vanwege zijn bijdrage aan de clips voor de twee succesvolle nummers. Wij belden hem op vakantie in Ibiza waar hij niets mee had gekregen van de commotie rondom het artikel. Na een korte briefing is hij stellig: “Ik zeg daar niets over, ik wil me echt distantiëren van Appa’s uitspraken. Kijk iedereen probeert shine te pakken, politici én artiesten, beiden spelen het aandachtsspelletje mee. Appa’s album komt er aan dus hij doet ook een duit in het zakje”.

Bij nader inzien wil Taihuttu er wel meer over kwijt: “Kijk, niét rappen is gevaarlijker. Politici moeten juist in dialoog gaan, ingrijpen in plaats van een nieuw probleem maken. Je kunt beter nu luisteren dan achteraf wijzen. De twee clips van Appa op YouTube zijn inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken, dat is echt héél veel”. Volgens de clipmaker is de sfeer in bepaalde buurten veel grimmiger dan men denkt. Bij het maken van de meest recente clip Schijt Aan De Overheid kwamen er vrienden en bekenden van Appa met wapens en Hamas-vlaggen aanzetten. “Wapens zijn er nou eenmaal, pas nu ze in de clip zitten wordt er raar opgekeken”.

Alle mediaandacht zal Appa, net als Salah Edin enige tijd geleden, zeker geen windeieren leggen, maar is het ook een goed artiest? Taihuttu: “Appa is een zeer begenadigd rapper, hij verdient respect omdat hij is opgestaan voor zijn achterban”. “Politieke discussies werken niet, daar komen enkel Barlaeus-Marokkanen op af (Barlaeus is het Amsterdams Gymnasium red.) Appa’s teksten zijn een noodkreet, het succes er van laat zien hoeveel mensen schijt hebben aan de overheid”. Volgens Taihuttu heeft hiphoplabel Top Notch er destijds goed aan gedaan een moeilijke en politieke jongen als Salah Edin te tekenen. “Je geeft een goede plek voor de plaat, het zou een interessante stap zijn als ze Appa dit ook zouden bieden”.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12