Marco Roelofs: "Ik wil niet dat door mijn toedoen een meisje zwanger raakt" Marco Roelofs: "Ik wil niet dat door mijn toedoen een meisje zwanger raakt"

Heideroosjes condooms alleen van de beste kwaliteit

Marco Roelofs: "Ik wil niet dat door mijn toedoen een meisje zwanger raakt"

Heideroosjes condooms alleen van de beste kwaliteit

Op Lowlands wordt, laten we het impliciet brengen, een stuk makkelijker contact gelegd dan in het dagelijkse leven. Zelf moet Heideroosjes' Marco Roelofs er niet aan denken, maar hij is een realist en neemt daarom een paar duizend heuse Heideroosjes condooms mee voor de andere bezoekers. Veiligheid eerst!

Heideroosjes condooms alleen van de beste kwaliteit

Lowlands is niet alleen de plek voor de kennismaking met nieuwe bands, maar ook met nieuwe mensen. Hutjemutje voor het podium zijn eerste lichamelijke contacten onvermijdelijk. Je maakt een praatje, drinkt een biertje. Op die momenten is de stap naar een kleinere tent op de camping klein. De Heideroosjes voelt dat feilloos aan. De band zorgt dit jaar voor het voorspel: de punkers lanceren op het festival hun eigen condoomlijn.

Hoewel Marco Roelofs er zelf niet aan moet denken om stinkend als een hond met iemand de tent in te duiken, is de link tussen condooms en Lowlands volgens hem duidelijk: anderen laten zich minder snel door vervelende geurtjes weerhouden. Roelofs: “Er wordt op Lowlands veel geneukt, vooral door jongeren. Ze zijn weg bij hun ouders en gaan een weekend flink los.”

Logisch dus dat de Heideroosjes ervoor kiest om op Lowlands daar de eigen condoomlijn te lanceren. “Toch is het startschot toevallig daar. Natuurlijk willen we dat festivalgangers veilige seks hebben, maar onze condoomlijn dient een hoger doel.” Met het gratis uitdelen van de condooms hoopt de band de aandacht te vestigen op Youth Incentives, een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor de gelijke rechten tussen man en vrouw. Daarbij staan op het omhulsel de data van de Battle of the Sexes toer die de band dit najaar samen met Malle Pietje en de Bimbo’s, The Riplets en Jeremy’s doet.

In totaal zijn er 10.000 geproduceerd. Hoeveel stuks er daarvan meegaan naar Lowlands weet Roelofs niet. In ieder geval niet allemaal. Na Lowlands delen de Battle of the Sexes bands tijdens optredens de condooms uit en zijn ze in de betere platenzaak te krijgen.

Over de kwaliteit is Roelofs zeker. “Ze zijn van Durex, want ik wil geen boze vader op mijn dak die zegt dat door een gescheurd condoom zijn dochter zwanger is geraakt.” Toch even een second opinion telefoontje naar Battle of the Sexes deelnemer Bimbo Kiki. Ook zij is kordaat: “De condooms zijn getest en blijken van beste kwaliteit. Ook in X-Large!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12