Dj Dimitri: "Het is mooi geweest, ik heb genoten!" Dj Dimitri: "Het is mooi geweest, ik heb genoten!"

Houseveteraan stopt!

Dj Dimitri: "Het is mooi geweest, ik heb genoten!"

Houseveteraan stopt!

Dimitri Kneppers a.k.a. dj Dimitri vindt het goed geweest. Na 23 nachtleven stopt hij als diskjockey. De producer Dimitri blijft nog wel actief: "Daarvoor houd ik teveel van muziek", maar eerst een tijdje uit de spotlights. Aanstaande zaterdag is het zover: de laatste set!

Houseveteraan stopt!

Het gerucht gonsde al even op internet . Donderdag kwam het persbericht binnen: ‘Dj Dimitri heeft na 23 jaar draaien besloten zijn carrière als dj te beëindigen’. Dimitri geeft tekst en uitleg na een werkdag op het boerenland.

“Ik sta bekend als iemand die soms een haakse bocht neemt. Het nachtleven begon me op te breken. Ik moest stoppen!” Voor velen, ook in zijn nabijheid, kwam de aankondiging van het dj-pensioen als een verassing. Dimitri Kneppers, de man achter de legendarische RoXY avonden, bleek al een tijd met twijfel rond te lopen. “Het is mooi geweest”, aldus Dimitri. “Ik heb echt genoten, maar je moet stoppen vóór de verzadiging is bereikt.” “Ik houd echt heel veel van muziek. Die dansvloer geeft zo veel energie, maar op een gegeven moment sta je alleen nog maar op classics feesten. Dan moet je oppassen dat je geen gimmick wordt.”

Het hoogtepunt van Dimitri’s carrière ligt al even achter hem. Dimitri noemt zijn Hi-tech Soul Movement-avonden in de RoXY, zijn clubavond in New York en zijn producties met Eric Nouhan. “Eind jaren negentig lag het zwaartepunt. Ik had toen een greencard (werkvergunning in de VS red.) en reisde van staat naar staat. Dan zijn er wel verontrustende momenten; dat je ineens naar het hotelkamernummer van de dag ervoor zoekt.” Op woensdag vijf uur draaien in Richter, donderdag in de RoXY, vrijdag naar de VS en het weekend daar de clubs af: “Gekkenwerk”, aldus Dimitri.

Het beëindigen van zijn dj-carrière betekent voor Dimitri geen afscheid van de muziek. Dimitri: “Ik kom niet meer terug als dj, maar zie het als een sabbatical als producer. Ik heb nog een boel mooie dingen liggen, maar ga ook zeker de tijd nemen voordat ik weer iets uitbreng.” Dimitri ziet zichzelf als artiest met een liveshow nog wel op het podium verschijnen, maar is niet bang de spotlights te missen. “Daar heb ik nooit zo veel om gegeven”, zegt Dimitri. “Ik ben begonnen in een tijd dat dj’s nog geen helden waren. Je moest een beetje gek zijn om die plaatjes te gaan draaien.”

De wereld van clubs, uitgaan en reizen leverde Dimitri geen vrienden op. “Nee, zo werkt het niet. Ik heb een handvol goede vrienden met diverse achtergronden. De meeste mensen zeggen het uitgaansleven toch wel ruim voor hun veertigste vaarwel.”

Dimitri verraste menigeen met het nieuws dat hij sinds kort als vrijwilliger op het platteland werkt. Op een biologische boerderij begeleidt hij verstandelijk gehandicapte jongeren. “Al jaren wenste ik ooit op het land te werken. Ik ben eigenlijk een ongelofelijk ochtendmens en als ik dan ergens in de provincie moest draaien zag ik die mensen op boerderijen. Dan dacht ik: ‘Lag ik daar maar op het land. Via, via, hoorde ik van het initiatief. Ze hadden dringend hulp nodig, zodoende werk ik er nu al een maand.”

Zaterdag is het zover: de laatste set van dj Dimitri. Eerst een classics set op het Wooferland Festival en dan anderhalf uur op het jubileumfestival van Joost van Bellen’s Meubel Stukken. Dimitri is niet bang dat zijn afscheid het jubileum in de schaduw zet. “Nee, kom op. Dit is een mooie plek, een mooie organisatie en fijne mensen. Het wordt een fijn afscheid. Okay ik ben wel flink zenuwachtig.” De hype rondom de laatste set had Dimitri zeker niet verwacht: “Ik ben aangenaam verrast door alle aandacht.” Van negen tot half elf kan het publiek een afwisselende muzikale reis door de carrière van Dimitri verwachten. Nu rest er nog één vraag: ‘Wat wordt de laatste plaat?’ “Die houd ik nog even voor me”, lacht Dimitri. “Ik hoorde al dat er weddenschappen uitstaan, raar hoor! Ik weet al wel welke het gaat worden. Kom maar gewoon luisteren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12