De 7EVEN (week 32): Duvelduvel, Pig Destroyer en Bishop Allen De 7EVEN (week 32): Duvelduvel, Pig Destroyer en Bishop Allen

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

De 7EVEN (week 32): Duvelduvel, Pig Destroyer en Bishop Allen

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

DUVELDUVEL | PUUR KULTUUR
Beats » Top Notch/PIAS
DuvelDuvel ontsnapte vorig jaar. Weg van de nepscene, weg van de verziekte platenindustrie. Maar een aap moet flaneren, zo blijkt, en Puur Kultuur is tegen alle verwachtingen in een feit. En daarop gaat DuvelDuvel he-le-maal Bokito.

PIG DESTROYER | PHANTOM LIMB
Loud » Relapse/Suburban
Dat grindcore wel degelijk interessant kan zijn bewijst Pig Destroyer op Phantom Limb. Het blijft muzikale Blitzkrieg, maar wel muzikale Blitzkrieg met vernuft.

BISHOP ALLEN | THE BROKEN STRING
Rock » Dead Oceans/Konkurrent
Het resultaat is een heel leuke plaat. Luchtige indiepop met frisse melodieën, denk aan The Unicorns, Adam Green en Ween. Maar wanneer er aan introspectie wordt gedaan is Bishop Allen ook in staat om de dramatiek van Arcade Fire te benaderen (‘Flight 180’).

MOS DEF | MOS DEFINITE
Beats » Nocturne/Munich
Schijnbaar heeft Mos Def de kritiek op zijn laatste albums goed in de oren geknoopt. Op Mos Definite klinkt hij als een heus lid van The Native Tongue, de rapfamilie waarin begin jaren negentig A Tribe Called Quest, De La Soul en Jungle Brothers hun krachten bundelden en pure hiphop vanuit de ziel brouwden.

ALLERSEELEN | HALLSTATT
Mars » Ahnstern/Clear Spot
Voor Allerseelen geen pompeuze treurmarsen en galmende gitaren. Hij injecteert zijn ethnische gothiek met zigeunerviolen, Arabische motieven, minimale industrial en bakken distortion. Als een rauwe heidense Jacques Brel draait hij voor niks zijn hand om. Gothic leeft en menhirs dienen om op te dansen.

SOUTHERN TENANT FOLK UNION | SOUTHERN TENANT FOLK UNION
Twang » Ugly Nephew
Southern Tenant Folk Union komt uit Engeland, maar maakt ontzettend Amerikaanse bluegrass. Meerstemmig, ongepolijst en met een wilde frisheid is de band de nieuwe vaandeldrager van bluegrass.

THE THRILLS | TEENAGER
Rock » Virgin/EMI
Briljant of avontuurlijk wordt het niet snel, maar ook deze melodieuze plaat luistert als vanouds lekker weg. Ook met de hang naar het verleden wappert het zomerse briesje door de manen. Neil Young ontmoet nog steeds de Beach Boys. Niet zoveel nieuws onder de felle zon, want wat er ook gebeurt, The Thrills blijven onverminderd lekkere popnummers afleveren. En daar is absoluut niets mis mee.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15:00 en 16:00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12