Bloody Honkies: "Toch leuk zo, met zijn allen zingen" Bloody Honkies: "Toch leuk zo, met zijn allen zingen"

Timmeren aan de debuutplaat voor Sonic Rendezvous

Bloody Honkies: "Toch leuk zo, met zijn allen zingen"

Timmeren aan de debuutplaat voor Sonic Rendezvous

The Bloody Honkies gebruiken hun vakantie om nieuwe nummers op te nemen voor hun debuutplaat The Gospel, die naar verwachting in oktober uitkomt bij Sonic Rendezvous. 3VOOR12 ging naar Barlo en was fly on the wall tijdens de opnames.

Timmeren aan de debuutplaat voor Sonic Rendezvous

Je kunt je vakantie natuurlijk doorbrengen in een ver oord met zon, zee en strand. Zo niet The Bloody Honkies: die duiken met opname-apparatuur, kratten bier en veel sigaretten een kleine week de oefenruimte in, om nieuw materiaal op te nemen voor hun debuutplaat, die in oktober moet verschijnen bij Sonic Rendezvous. 3VOOR12 was fly on the wall tijdens de opnames in Barlo. Foto's onderaan!

Tussen de bomen en de koeien, en pakweg een kilometer van het terrein waar vorig weekend nog de Zwarte Cross werd gehouden, staat een oude schuur die is omgetoverd tot vuig rock ’n roll hok. Een hok waar de lucht van schraal bier, zweet en sigarettenrook sinds een jaar of twee niet meer uit wil, met muren vol posters van bands, festivals en naakte vrouwen. Dit is de inspirerende omgeving voor de psychedelische rauwe rock ’n roll van The Bloody Honkies. The Barn, noemen ze hun schuur.

Momenteel staat die schuur vol met versterkers en opname-apparatuur. De Honkies nemen er vijf of zes nieuwe nummers op voor hun debuutalbum The Gospel. Het is donderdagavond rond tien uur. Het drumstel is al ingepakt. Tom Hoekman (Hooky) is dus klaar en niet aanwezig; bassist Clemens Mul smeert ‘m ook al snel voor een vakantie in Kroatië (hij wel). Vanavond wordt er gewerkt aan leadzang, koortjes en wat slidegitaar.

Maar wacht even: hoe zit het dan met die opnames waar zanger Lawrence Mul 3VOOR12 eerder over vertelde in Dubbel Check? The Bloody Honkies zaten namelijk eind vorig jaar in de studio met Eric Corton, die de band vorig jaar oppikte. "Dat was een soort demo waarmee we aandacht konden trekken van platenmaatschappijen", zegt gitarist Wout Kemkens. Dat aandacht trekken is gelukt. Sonic Rendezvous kwam al handjes schudden na de show van de Honkies op Noorderslag en zal het debuut uitbrengen. De ‘Corton-tapes’ worden daarvoor opnieuw gemixt door bevriende producer Torre Florim, die nu in Barlo de opnames leidt. The Gospel wordt dus een debuutalbum met dertien à veertien rock ’n roll-nummers. De releasedatum? Kemkens: "We gaan uit van oktober."

Lawrence Mul laat ondertussen zijn studiomicrofoon voor wat het is en kiest voor de leadzang van het nummer Heretic, dat opnieuw wordt opgenomen, een microfoon met snoer. Da’s net als live zingen. Daarna is er wat discussie over het tweede couplet. "Hier moet iets in om de spanning naar het refrein op te bouwen", meent de zanger. Een orgel, een extra gitaar, een koortje? Het wordt dat laatste. Kopstemmetjes. Wout: "Toch leuk zo, met zijn allen zingen." Lawrence: "Man, I feel like the Scissor Brothers."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12