3VOOR12 draait (week 32): Tiny Masters Of Today en Kula Shaker 3VOOR12 draait (week 32): Tiny Masters Of Today en Kula Shaker

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

3VOOR12 draait (week 32): Tiny Masters Of Today en Kula Shaker

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks , mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Het nieuwe album van de Week viel in goede aarde: heel wat duimen gingen omhoog voor de kinderrock van Tiny Masters of Today.

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

Komende week:

Album van de week:|
Tiny Masters Of Today - Bang Bang Boom Cake (Mute / EMI)

Single van de Week:
Pete Philly & Perquisite - Time Flies (Unexpected / Anti)

3VOOR12/Clipper
Kasabian – Empire (Red Ink/Sony)

3FM Megahit:
Saybia - Angel (EMI)


Top 10:

1. Tiny Masters of Today - Bang Bang Boom Cake (cd Mute/EMI)
Garage kids van 10 en 12 jaar! Herinnert iemand zich die Franse peuter Jordy nog, die in ’93 een hit had met dat Dur d’être Bébé? (Paul Diersen)
Is het strafbaar om hier naar te luisteren? (Robert Lagendijk)

2. Kula Shaker – Second Sight (cd Strangefolk, Alvar/Sony)
Kula Shaker is terug van weg geweest. Second Sight sounds super seventies. Tof nummer (Paul Diersen)
Kula Shaker? In Spinal Tap zouden ze zeggen: they’re in ‘the where are they now?-files’ (Robert Lagendijk)

3. New Young Pony Club - Hiding On The Staircase (cd Fantastic Playroom, Modular/Island)
Stiekem verstopt op de trap na bedtijd heel stilletjes meekijken naar volwassen films en meeluisteren naar volwassen gesprekken, dat is waar ik aan moet denken! (Silvy Broeren)

4. Animal Collective - Peacebone (single) (Domino)
De eerste single van het aankomende Animal Collective album belooft veel goeds. poppier dan ooit, maar niet minder spannend (Bart Snoeren)

5. Jack Penate - Spit At Stars (cd matinee; XL Recordings/V2)
Roept herinneringen op aan de Dexy's Midnight Runners: vrolijk, uptempo, zang die van hoog naar laag vliegt en andersom (Leonieke Daalder)

6. M.I.A. – Kala (cd XL Recordings )
O alsjeblieft lieve Mathangi Arulpragasam, maak alle verwachtingen waar op Lowlands (Erik Zwennes)

7. Qui - Love's Miracle (album, Ipecac, releasedatum: 11-9-2007)
dEUS meets Victims Family. Weirdness met een lounge feel (Ron van der Sterren)

8. Patrick Watson - Close To Paradise (V2)
Deze beste man uit Montreal maakt muziek, zo mooi, alsof het uit een sprookje komt, en daar heeft hij geen rare middeleeuwse jurkjes bij nodig (Bart Snoeren)

9. Popnoname - White Album (Italic/Kompakt)
Achter Popnoname schuilt een hippie die zijn muziek haalt uit alle dance-hoeken:trance, techno, house. Die besmeert hij met zijn zang tot soms mierzoete liedjes. Hij heeft er geen naam voor, ik geen woorden! (Fiona Fortuin)

10. The Duritti Column - Idiot Savants (cd Artful)
Ik denk niet dat ie komt! (Dave Gibbs)De Lijstjes:


SILVY BROEREN DRAAIT:


Scopitones en Soundies, Sunset openluchtvoorstelling (Filmmuseum, 27/7)
Scopitones zijn 16 mm videoclips avant la lettre. Normaal te bekijken op een jukebox, maar deze keer op een groot scherm, vanaf het balkon van het filmmuseum in het Vondelpark. De zon ging onder, de prosecco vloeide rijkelijk en ik heb samen met collega Mirka in tijden niet zulke geniale videoclips gezien. Wat een kleuren, wat een decors, wat een outfits! ik viel van de ene verbazing in de andere. Aanrader: zoek de vrolijk makende rode draad in deze clips!

New Young Pony Club - Hiding On The Staircase (cd Fantastic Playroom, Modular/Island)
Stiekem verstopt op de trap na bedtijd heel stilletjes meekijken naar volwassen films en meeluisteren naar volwassen gesprekken, dat is waar ik aan moet denken! En wat een goed nummer. Begint als de nieuwe Björk, dan een zeurende Sneakers Pimps-achtige stem met ie-ie-pa-pa-oh-oh-yeay-yeahkoortjes. It’s the sound of confusianity! Ik heb zin in Lowlands.

Chromeo - Fancy Footwork (cd, Turbo/V2)
En daar kwam het mp3-mailtje van onze Ward met titel: Armen gestrekt, handen in de lucht, schoenen aan de kant! Hij had het van een Belg in Spanje met een magische iPod. En een paar dagen later valt hier op de redactie weer die naam, Chromeo! Met een cd-hoes die je zonder twijfel laat weten wat erin zit: Sexy legs and synthesizers!


ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

Tiny Masters Of Today - Bang Bang Boom Cake (Mute / EMI)
Jonger dan Jack en Meg maar uit hetzelfde hout gesneden: Tiny Masters Of Today rocken als The White Stripes. Is het strafbaar om hier naar te luisteren?

Kula Shaker in de lift
Deze week met camera en al Kula Shaker in de lift van Paradiso gefilmd. Kula Shaker? In Spinal Tap zouden ze zeggen: they’re in ‘the where are they now?-files’. In de lift dus. Zanger Chrispian Mills is heel klein van stuk, heeft spatjes en hoorde geluiden die er niet waren. Na anderhalf nummer dreigde hij zelf weg te lopen. Uiteindelijk bleef hij een half uur en was de sessie heel goed. Binnenkort op 3VOOR12!

Duvelduvel - Puur Kultuur (schilderij/cd Topnotch/PIAS)
Na een keer luisteren al goed, maar blijft groeien met iedere draaibeurt. Zwart, swingend, grappig en bloedserieus. Wat een mix, wat een gast!


PAUL DIERSEN DRAAIT:

Tiny Masters of Today - Bang Bang Boom Cake (cd Mute/EMI)
Garage kids van 10 en 12 jaar! Herinnert iemand zich die Franse peuter Jordy nog, die in ’93 een hit had met dat Dur d’être Bébé? Ik moest gelijk aan hem denken, maar dan een klein beetje ouder en gelukkig vertrouwd geraakt met een flinke dosis White Stripes. Want zo klinken die Tiny Masters. Ik vond trouwens zowaar de MySpace van die Franse peuter, die inmiddels nog echt een punkrocker is geworden ook.

Kula Shaker – Second Sight (cd Strangefolk, Alvar/Sony)
Ik draai die cd van het Zweedse Dungen (Tio Bitar) nog steeds heel veel en dacht deze week even: “WTF! Al weer een nieuwe plaat! En ze hebben Engels geleerd!” Maar dat is natuurlijk niet het geval: het is een ander stelletje hippies, dat ik niet herkende. Kula Shaker is terug van weg geweest. Second Sight sounds super seventies. Tof nummer.

Flaming Lips – The Fearless Freaks (dvd, Warner)
Mijn huidige Flaming Lips fascinatie kwam deze week tot een hoogtepunt toen ik de film zag die Bradley Beesley over de band van zijn buurman maakte. The Fearles Freaks verhaalt over dik twintig jaar Flaming Lips, van de begindagen als postpunkband, de langzame transitie naar psychedelische popband en de achtergronden van de leden. Als je Wayne met bril op zijn gazon ziet maaien in Oklahoma, hem hoort vertellen, hem met allerlei troep ziet slepen die te gebruiken is voor zijn aanstaande science fictionfilm ‘Christmas on Mars’ en bezig ziet op het podium is er maar een conclusie: Wayne Coyne for president!


BART SNOEREN DRAAIT:

Patrick Watson - Close To Paradise (V2)
Dit weekend is thuisstad Utrecht in de ban van Summer Darkness en zal de stad overspoeld worden door middeleeuwse jurken, elfjes en andere duistere sprookjesfiguren. Gelukkig is aanstaande maandag Summer Darkness weer voorbij en komt Patrick Watson naar Ekko. Deze beste man uit Montreal maakt muziek, zo mooi, alsof het uit een sprookje komt, en daar heeft hij geen rare middeleeuwse jurkjes bij nodig. In September komt zijn cd Close To Paradise uit en die moet iedereen gewoon kopen, net als een kaartje voor voor een van zijn Nederlandse concerten.

Konono NO1 - Live At Coulour Cafe (Crammed Discs/Coast To Coast)
Dit bonte gezelschap uit Congo kwam enkele jaren geleden uit het niets opduiken. Ze geven een geheel eigen interpretatie aan de Afrikaanse dansmuziek, en maken daarbij gebruik van elektronisch versterkte duimpiano's. Dat levert een zeer spannend geheel op dat je absoluut in trance houdt. Deze live cd ligt binnenkort in de winkels en hierop laten ze horen dat ze live misschien nog wel beter zijn dan in de studio.

Animal Collective - Peacebone (single) (Domino)
De eerste single van het aankomende Animal Collective album belooft veel goeds. poppier dan ooit, maar niet minder spannend. Dat hun grote doorbraak maar mag komen!


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Pfaff spreekt over Ich War So Glücklich Aber Jemand Hat Mein Ampel Geklaut (reportage, 3VOOR12)
De serie Rijmelarij en dergelijke? die 3VOOR12 deze zomer op 3VOOR12TV uitzendt en ook online aanbiedt heeft meerdere pieken. Pfaff is er een van. Filosofisch gelul of geniale kletspraat, de dubbele zinnigheid in zijn woorden geven je een dronken gevoel, maar openen je ogen voor de dubbele bodem in zijn muziek.

Steve Coleman & The Rhytmic Society - The Way Of The Cipher (album, BMG)
Veel van mijn cd's had ik lange tijd niet. Nu heb ik ze weer wel. Door elkaar gerammeld in een grote doos die ik nog moet opruimen komen er albums boven waarvan ik het bestaan vergeten was, maar die bij het zien van de hoes weet je weer waarom je het goed vond. Dat tweede nummer, waarin Coleman eerst het ritme aangeeft en daarna de hele band vlekkeloos invalt en tien minuten lang niet meer stopt..

Qui - Love's Miracle (album, Ipecac, releasedatum: 11-9-2007)
dEUS meets Victims Family. Weirdness met een lounge feel. Voor gekte bij hitte. Voor mij dus.


LEONIEKE DAALDER DRAAIT:

Jack Penate - Spit At Stars (cd matinee; XL Recordings/V2)
Roept herinneringen op aan de Dexy's Midnight Runners: vrolijk, uptempo, zang die van hoog naar laag vliegt en andersom. Benieuwd of dat live ook zo goed gaat. Lowlands Lima vrijdag 14.00

Josh Ritter - Mind's Eye (The Historical Conquests of Josh Ritter; V2)
Simpel en doeltreffend: stampend ritme, onderhuidse spanning, slaggitaar, piano, lekkere melodie en zo nu een dan een over the top koor. Heel goed.

Reverend and the Makers - Heavyweight Champion Of The World (single; Wall of Sound)
Datzelfde geweldige accent als van mijn favoriete band. Komen ook uit dezelfde stad. En dan dansbaar en met een killer-refrein. Kon wel eens een hoogtepunt(je) worden op Lowlands. India zaterdag 16.00


ERIK ZWENNES DRAAIT:

M.I.A. – Kala (cd XL Recordings)
O alsjeblieft lieve Mathangi Arulpragasam, maak alle verwachtingen waar op Lowlands. Geef ons heden ons dagelijks portie van jouw hete gekte en geen enkele reden om ook maar iets aan te merken op je spannende, frisse en hyperstoere plaat. Dan zal ik de komende weken ál, ja echt ál mijn fysieke activiteiten op jouw muziek plaats laten vinden.

Caribou – Andorra (cd Merge, City Slang)
Op blaren rennen naar het vliegveld van Barcelona, turbulentie, koffers kwijt, uren stroomstoring in Amsterdam, eerste dag 3VOOR12, anderhalf uur verslapen op tweede dag en de derde dag met de verkeerde trein in Almere Muziekwijk uitstappen… en geen drupje stress. Helemaal mogelijk gemaakt dankzij dit album. De band heette vroeger Manitoba, zijn vriendjes van Four Tet en de Junior Boys en gaan nu vrolijk op tour met Architecture in Helsinki.

Scram C Baby – The Thing That Wears My Ring (cd Excelsior)
Had wat mij betreft genomineerd moeten zijn voor een 3VOOR12-award. Ga ze zaterdag in de hoofdstedelijke Bitterzoet aanschouwen bij het benefiet voor de nieuwe bus van Check-1-2 en schaf die plaat aan. De nieuwste clip mag er ook wezen.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Popnoname - White Album (Italic/Kompakt)
Achter Popnoname schuilt een hippie die zijn muziek haalt uit alle dance-hoeken:trance, techno, house. Die besmeert hij met zijn zang tot soms mierzoete liedjes. Hij heeft er geen naam voor, ik geen woorden!

Home Video - No Certain Night or Morning (Defend Music)
Een eerste keer luisteren doet Home Video wel erg veel denken aan het zoveelste rockbandje dat voorzichtig een voet op dancebodem zet. Na een tweede, derde en vierde keer luisteren klinkt het merendeel van de nummers toch als een fijne samenkomst van techno en rock. En ja, de stem van Ruffino lijkt in tijden wel erg veel op die van Thom Yorke. Maar dat deert niet!

Burial- Burial (Hyperdub)
Ik moest er eigenlijk nooit iets van hebben, van dubstep. Maar de laatste tijd begeef ik me vrij regelmatig op dit voor mij nog onbekend terrein. Vooral Burial zorgt ervoor dat ik er voorlopig nog wel even blijf rondlopen.


DAVE GIBBS DRAAIT:

Good Books - Control (cd Columbia)
Komen ze?

Kate Walsh - Tim's House (cd Blueberry Pie)
Komt ze?

The Duritti Column - Idiot Savants (cd Artful)
Ik denk niet dat ie komt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12