Wudstik voelt zich niet thuis op label Wudstik voelt zich niet thuis op label

"Ik wil oprecht zijn: liever niet meer op Goodlife"

Wudstik voelt zich niet thuis op label

"Ik wil oprecht zijn: liever niet meer op Goodlife"

"Ik wil oprecht zijn", zegt Wudstik tijdens een gesprek in het programma Dubbel Check. Dat hoor je wel vaker uit de mond van een artiest. Maar Wudstik is het ook echt. "Ik ben heel voorzichtig, wil niet Kees (de Koning, labelbaas) voor zijn kop stoten, maar mijn volgende album wil ik liever niet meer op het label Goodlife Music uitbrengen."

"Ik wil oprecht zijn: liever niet meer op Goodlife"

Wudstik is zoekende. Tijdens een interview in het 3VOOR12-programma Dubbel Check gaf hij toe dat hij zich niet thuis voelt op het label Goodlife Music en sprak hij de hoop uit dat zijn nieuwe album niet op het urbanlabel uitkomt.

In 2005 was hij nog Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12, daarna speelde hij op ons eigen podium tijdens Noorderslag 2006. Het debuutalbum Mijn Wereld was de eerste release van het nieuwe label Goodlife Music, opgericht door onder andere TopNotch-baas Kees de Koning. Daarna werd het echter heel stil rondom Wudstik. Het ging niet zoals verwacht, geeft hij nu toe: “In eerste instantie werd ik bij TopNotch ondergebracht, maar het was vanaf het begin de bedoeling dat ik bij Goodlife terecht zou komen. Dat label had nog geen gezicht, ik was een van de eerste artiesten bij het label en mocht dat invullen.” Maar niet veel later kreeg Wudstik gezelschap van Party Squad, die hem rechts inhaalde: “Die gingen veel harder dan ik. Toen dacht ik wel, shit, ik zit hier niet lekker!”

Wudstik wil niet ondankbaar klinken en benadrukt dat ook keer op keer. Maar zijn woorden spreken boekdelen: “Ik wil oprecht zijn: ik ben wel zoekende. Ik ben nu druk bezig met het tweede album. Dat wil ik op een heel andere manier uitbrengen. De bling bling, het toy-gevoel, dat mag er van mij af. De muziek moet meer op de voorgrond, ik wil mensen bij hun nekvel pakken.” Dan zoekt Wudstik naar de juiste woorden: “Dat is lastig voor een muzikant hè… woorden… Ik wil niet dat ze me leuk vinden vanwege een dope clipje.” Ook verwijst hij naar zijn vrienden van DAC (De Amersfoortse Cooperatie) : “Daar maak ik nog steeds tracks mee, het zijn nog steeds mijn beste vrienden. Ik voel me wel een beetje raar, met dat Goodlife-stempel op mijn hoofd. Want wat een label uitstraalt is belangrijk. Je moet je er wel thuis voelen.” Even later komt het hoge woord er uit: “Met alle respect voor Kees en alles wat hij voor me gedaan heeft, liever niet meer op Goodlife.”

Het afgelopen jaar heeft Wudstik meer belangrijke beslissingen genomen. Zo is hij ook gestopt met het conservatorium: “Als ik eerlijk ben, heb ik het ook niet echt een kans gegeven. Toen ik aan het conservatorium begon, ging ook het balletje rondom Wudstik rollen. Daardoor was het een beetje een valse start. Ik wist niet welke kant het op zou vallen. Nu wel, het is Wudstik geworden. Ik stort me vanaf nu volledig op mijn eigen muziek.”

Het nieuwe album staat in zijn eigen hoofd gepland voor deze zomer, een deadline die hij bij voorbaat al niet gaat halen. “Toch is die deadline nodig. Als ik zeg dat hij in december af is, wordt het ook een paar maanden later. Nu zorg ik ervoor dat het deze zomer in ieder geval voor mij klaar is qua opname en productie. Dan kan daarna de volgende stap worden gezet.” Wudstik gokt dat het uiteindelijk oktober zal worden. Bij welk label, daar heeft hij - oprecht - nog even geen antwoord op.

Beluister het hele interview met Wudstik in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12