Patrick Wolf op eigen forum: "Ik stop ermee" Patrick Wolf op eigen forum: "Ik stop ermee"

Ster in wording trekt het niet meer

Patrick Wolf op eigen forum: "Ik stop ermee"

Ster in wording trekt het niet meer

Patrick Wolf kondigde op het forum van zijn eigen website aan dat hij het helemaal gehad heeft. In november wil hij zijn laatste show spelen als Patrick Wolf. Daarna is het over en uit met de ster in wording.

Ster in wording trekt het niet meer

Twee weken geleden speelde hij nog op Motel Mozaïque in Rotterdam. Nu zegt Patrick Wolf dat hij er helemaal klaar mee is. In een emotionele reactie op het forum van zijn eigen website verantwoordt hij zich voor het slaan en ontslaan van zijn drummer en kondigt hij aan in november zijn allerlaatste show te spelen.

Platenmaatschappij Universal heeft nog niets gehoord van de beslissing die Wolf via het forum wereldkundig maakte en heeft daarom vooralsnog geen commentaar. De forummoderator bevestigde echter dat het echt om een bericht van Patrick Wolf zelf ging, waarna de internationale pers het nieuws voor waar heeft aangenomen.

Gelul achteraf natuurlijk, maar de tekenen waren er. Op Motel Mozaique dachten sommigen te zien dat Wolf er helemaal geen zin in had. Het optreden op het 3VOOR12 podium in TENT blies hij af, officieel wegens vermoeidheid. Maar in de wandelgangen klonken andere verhalen; Wolf zou er helemaal geen trek in hebben, zo’n extra show. Die geruchten sluiten naadloos aan bij zijn bewering dat hij helemaal kapot is van de mallemolen rondom zijn persoon: van het ene naar het andere interview gesleept worden, het podium opgeschopt, zijn kunstje doen, om de dag erna ergens anders weer van voren af aan te beginnen, kortom: geleefd worden.

Het concert dat hij die avond in de Rotterdamse Schouwburg gaf, was goed. Want Wolf is een rasartiest, die je niet snel zult betrappen op een valse uithaal. Maar ook tijdens die show leek hij er niet heel veel zin in te hebben. Of dat echt zo is, zullen we niet snel te weten komen. Want behalve de aankondiging dat Patrick Wolf er in november definitief mee stopt, beloofde hij ook een totale communicatiestilte vanaf nu.

I have made a decision, my final concert will be this november, a retrospective with an orchestra in London. I am not sure wether there will be anymore public communications after that, Infact I am pretty sure there will be none. Of course, this has nothing to do with my drummer.. but a creative clock is ticking and I have many many projects to be creating with my time left on this earth. I hope to share my last shows with you this year.

Opstaan, zes uur lang interviews doen voor een show, snel naar bed om de dag erna naar een ander land te vliegen om hetzelfde kruisverhoor te ondergaan. Het maakte van Wolf naar eigen zeggen een zombie die zichzelf helemaal verloor.

I cannot be a fake politician and sign autographs for an hour.. does this make me an asshole

Wolf beschrijft ook het dramatische voorval met zijn drummer, dat online is te zien via Youtube: “De man was verdoofd door drugsgebruik voor een belangrijke show in een stad waar ik van hou. Hij kon niet meer drummen. Ik moest hem in zijn gezicht slaan om erachter te komen of hij nog wel bij bewustzijn was.”

Aan het eind heeft Wolf nog een advies:

If I can give any advice, is, if anything, just listen to the music, watch the videos, read the lyrics, see the artwork, these are my communications, not others.

De show die we opnamen in Rotterdam, komt mogelijk nog online, maar we wachten nog op toestemming van Patrick Wolf. Luister tot die tijd naar eerdere opnames die we van Wolf hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12