Jongeren grijpen naar doping voor een strak lijf in de disco Jongeren grijpen naar doping voor een strak lijf in de disco

Sportschool-dj Mental Theo: "Ik heb wel eens iemand in drie maanden in een soort Hulk zien veranderen"

Jongeren grijpen naar doping voor een strak lijf in de disco

Sportschool-dj Mental Theo: "Ik heb wel eens iemand in drie maanden in een soort Hulk zien veranderen"

Als je indruk wilt maken op de dansvloer zul je flink veel tijd in de sportschool door moeten brengen. Maar voor veel jongeren gaat dat kennelijk niet hard genoeg. Volgens actualiteitenprogramma NOVA gebruiken steeds meer jongeren spierversterkende middelen - doping - om af te slanken en voor betere seks.

Sportschool-dj Mental Theo: "Ik heb wel eens iemand in drie maanden in een soort Hulk zien veranderen"

Nu de zomer nadrukkelijk aan de poort rammelt, slaat menig clubliefhebber de schrik om het hart. Je wilt per slot van rekening op de dansvloer goed voor de dag komen in je strakke shirtje. De sportschool is een optie, maar niet genoeg. Wat doe je dan? Volgens actualiteitenprogramma NOVA grijpen steeds meer jongeren naar spierversterkende middelen als anabole steroïden en testosteron, die soms zelfs vermengd worden met partydrugs. Met alle gevolgen van dien. Veel van de middelen bevatten rotzooi (in het meest extreme geval zelfs rattenurine en autolak) en vaak treden bijwerkingen op. Jongeren lijden aan waanbeelden, worden gewelddadig en depressief, in sommige gevallen zelfs suïcidaal, aldus NOVA.

“Van die gespierde gasten die op de dansvloer staan met een bacootje zitten 90% zeker aan de anabolen”, zegt Mental Theo, sportschool-dj in hart en nieren. “Je zou het van mij misschien niet zeggen, maar ik ben een van de meest cleane jongens van Nederland. Ik gebruik geen drugs, zelfs geen druppel alcohol.” Volgens Theo is doping in het uitgaansleven al twintig jaar een volstrekt normaal verschijnsel: “Er zijn veel jongens die in korte tijd heel breed willen worden. Ik heb jongens in drie maanden tijd zien veranderen in een soort Hulk. Dat kan niet waar zijn. De bijwerkingen zijn soms verschrikkelijk. Borstvorming, vreselijke acne over het hele lichaam, zwangerschapsstriemen onder de oksels. Dat gaat vaak nooit meer weg, maar het kan ze niks schelen. Als ze maar strak zijn.”

Zelf probeert Mental Theo op de ouderwetse manier fit te blijven: “Ik heb vroeger veel gerugbyd. Vijf dagen per week trainen, twee dagen spelen. Als je dat niet volhoudt, wordt je lichaam vanzelf papperig. Je lijn houd je wel, maar strak is het allemaal niet. Ik moet eerlijk zeggen, ik zag een jaar geleden wat beelden van mezelf, waardoor ik dacht: toch maar weer even naar de sportschool. Je hebt toch wat waar te maken voor je publiek, en dan moet je er wel een beetje goed uitzien.” Spierversterkende middelen zijn uit den boze, ook bij de topsport die ‘nachtleven’ heet: “Geen alcohol, heel gezond eten, veel bewegen. Je ziet dj’s die dat niet doen langzaam aftakelen. Dj Jurgen bijvoorbeeld, die zag er vroeger goed uit, tegenwoordig moeten ze hem op een kruiwagen naar binnen rijden.”

Het gebruik van spierversterkers lijkt voorlopig voorbehouden aan de danswereld. De Eindhovense rocker Denvis – de man met het hoogste testosterongehalte van Nederland – kent in elk geval niemand die ze gebruikt: “Aangezien het bij mij allemaal aangeboren is, heb ik er geen weet van. Ik leef sinds twee jaar puur op adrenaline. Spierversterkers voor betere seks? Come on, you’re talking to Denvis Wankalot!” Voor rockers is de bierbuik nog een statussymbool. Getraind wordt er dan ook nauwelijks: “Ik ben zelf natuurlijk wel bezig met mijn fysiek en mijn voorkomen, maar om er nou olie op te smeren en te ontharen. Ik weet wel dat Hans van Beef en Bas van Peter Pan Speedrock soms samen naar de sportschool gaan, maar daar heb ik geen enge gevoelens bij.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12