Jonge clipmaker maakt winnende video voor Jeugd van Tegenwoordig Jonge clipmaker maakt winnende video voor Jeugd van Tegenwoordig

Pogingen tot breakdance en kerstverlichting om de nek in Shenkie

Jonge clipmaker maakt winnende video voor Jeugd van Tegenwoordig

Pogingen tot breakdance en kerstverlichting om de nek in Shenkie

De Jeugd Van Tegenwoordig heeft ingehaakt op de trend om fans via een wedstrijd een video te laten maken bij een nieuwe single. Voor de nieuwe track Shenkie is een circa 12-jarige clipmaker als winnaar uit de bus gekomen. Zijn capriolen en die van anderen zijn al volop te zien op YouTube.

Pogingen tot breakdance en kerstverlichting om de nek in Shenkie

Het lijkt een nieuwe trend: acts die hun fans aan het werk zetten om een video te maken voor de nieuwe single. Na bands als Storybox, The Decemberists en CSS, riep De Jeugd Van Tegenwoordig onlangs via TMF en label TopNotch fans op om een zelf een clip te schieten bij de nieuwe single Shenkie (Koetjesrepen In Je Buik). De clipzender en het label kregen naar eigen zeggen flink wat inzendingen binnen, variërend van tekenfilmpjes door jongeren op straat geschoten video’s tot semi-professionele clips.

Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar een de winnaar zijn. En die is inmiddels in volle glorie te bewonderen op YouTube, al weet TopNotch nog niet hoe hij heet. De ongeveer 12-jarige maker rapt in ontbloot bovenlijf in zijn slaapkamer, hangt stoer uit het raampje van zijn vader’s auto, doet een poging tot breakdance in de rook van een mistmachine en draagt kerstverlichting om zijn nek. Intussen is uit de track nog niet op te maken wat voor persoon een Shenkie precies is, maar de fans hebben er vast binnen de kortste keren een betekenis voor verzonnen. Wellicht met een link naar de jonge, winnende clipmaker. De single Shenkie komt op 30 april uit, op 14 mei gevolgd door de dvd Tarrels voor de Zwijnen, waar naast bestaande clips ook de winnende video komt op te staan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12