De Tagrijn is dood, leve de Vorstin! De Tagrijn is dood, leve de Vorstin!

Hilversums poppodium maakt nieuwe naam bekend op Koninginnedag

De Tagrijn is dood, leve de Vorstin!

Hilversums poppodium maakt nieuwe naam bekend op Koninginnedag

Poppodium Tagrijn maakte vanmiddag tussen alle oranjefestiviteiten door de nieuwe naam bekend van het in 2008 te openen nieuwe gebouw. Een toepasselijke dag, want de zaal gaat Podium De Vorstin heten.

Hilversums poppodium maakt nieuwe naam bekend op Koninginnedag

Een fractie van een seconde moeten inwoners van Hilversum gedacht hebben dat Hare Majesteit op 30 april toch hun stad aan zou doen. De goede verstaander wist de mysterieuze posters in cafés en lokale kranten te herleiden naar de echte afzender. Poppodium Tagrijn maakte vanmiddag tussen alle oranjefestiviteiten door op het Marktplein in Hilversum bij het bouwterrein de nieuwe naam bekend van het in 2008 te openen nieuwe gebouw. Een toepasselijke dag, want de zaal zal Podium de Vorstin gaan heten. “We wilden een brede naam, die niet meteen naar popmuziek zou verwijzen,” zegt directeur Marcia van den Wildenberg. “Popcultuur blijft de kern, maar we zullen ons ook bezighouden met onder meer theater.”

Het podium schreef een wedstrijd uit om een naam te verzinnen. Bij een nieuw gebouw en een nieuwe organisatie hoort ook een nieuwe naam, vond de organisatie. Zo’n 150 namen werden ingezonden. De exacte naam zat daar niet bij, maar de Vorstin werd wel afgeleid uit de inzending van Robbert-Jan le Febre, muzikant en vaste bezoeker van de Tagrijn. De naam is geïnspireerd op de locatie van het podium, dat gevestigd is aan de Koninginneweg.

Het oude pand is inmiddels vrijwel volledig verdwenen. Een maand geleden ging het halverwege het sloopproces in rook op. Van den Wildenberg: “Dat mag natuurlijk niet gebeuren, omdat je je omgeving ermee in gevaar brengt, maar voor veel mensen was het wel een definitief einde.” De brand bracht wel wat vertraging met zich mee: “In eerste instantie leek het sneller te gaan omdat er niet meer voorzichtig gesloopt hoefde te worden, maar er werd asbest gevonden, waardoor het iets uitgelopen is.” Podium De Vorstin moet in mei 2008 opgeleverd worden, om in september zijn deuren te kunnen openen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12