Club 3VOOR12: raak, aardig en volkomen mis Club 3VOOR12: raak, aardig en volkomen mis

Eric Corton trekt alleen de electronoise van Adept niet

Club 3VOOR12: raak, aardig en volkomen mis

Eric Corton trekt alleen de electronoise van Adept niet

Presentator Eric Corton heeft de Club 3VOOR12 van deze week met gemengde gevoelens ervaren. Hij buigt diep voor Marike Jager en knikt goedkeurend naar de combi C-Mon & Kypski en Amsterdam Klezmer Band. Maar de compromisloze electronoise van Adept trekt hij echt niet.

Eric Corton trekt alleen de electronoise van Adept niet

De Amsterdam Klezmer Band hadden we een paar weken terug al te gast en ook C-mon & Kypski waren kort geleden nog op het podium van Desmet te vinden. Nu dan eens tegelijkertijd, omdat zij met hun Remixed!-project door het land touren.

De combinatie van de Klezmer en de beats and bass van C-mon & Kypski werkt goed. Dat is aan beide groeperingen wel besteed, maar het ligt eigenlijk zo voor de hand dat het ook weer niet echt verrast. Normaal speelt de AKB met een drummer, die nu uit een doosje komt en wordt bijgestaan door (overigens prima) scratch- en samplewerk van de heren C & K… Niet erg hoor, want iedereen verliest zich in Desmet met graagte in deze combinatie. Het duurde wel wat lang, maar laten we het er op houden dat de muzikanten zichzelf ook een beetje verloren in de muziek.

Marike Jager was wat mij betreft de parel van de avond. Gouden stem, gitaar, Würlitzer en toetsenbas, ondersteund door een werelddrummer maakt dat elk liedje als een voltreffer aankomt in de zaal. Ik heb het ook in geen tijden zo natuurlijk stil gehoord als bij Space, Marike’s laatste liedje.

Haar eerste album heeft zo hier en daar wat aandacht gehad, maar voor de kwaliteit die Marike en haar twee mannen afleveren is dat dus veel en veel te weinig geweest. Nu is deze plaat allang af en ziin ze bijna uitgetourd, maar ik weet zeker dat Marike met een volgend album de steun gaat krijgen die ze verdient. Dan in het eerste uur van Club 3VOOR12, vol in de schijnwerpers en met een warm applaus dat haar gisteren ook al ten deel viel. Hulde en diepe buiging voor Marike!

Over Adept kan ik kort zijn. Dat trek ik niet. Helaas. Alle moeite ten spijt.

Volgende week hebben we Zita Swoon, ben benieuwd.

Gr.
E.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12