3VOOR12 maakt Pinkpop interactief 3VOOR12 maakt Pinkpop interactief

Kijker, festivalganger, redactie en artiest doen samen verslag

3VOOR12 maakt Pinkpop interactief

Kijker, festivalganger, redactie en artiest doen samen verslag

De Pinkpopverslaggeving wordt interactief. VPRO's 3VOOR12 slaat dit jaar de brug tussen festivalbezoeker en thuisblijver. Beiden spelen een actieve rol in de uitzendingen via internet en digitale televisie. De meningen en ervaringen van de muziekliefhebbers die in Limburg uit hun dak gaan en degenen die in de huiskamer geen noot missen, worden aan elkaar gekoppeld en zijn via televisie te volgen.

Kijker, festivalganger, redactie en artiest doen samen verslag

Interactieve televisie is al jaren een belofte, maar door de verschillende technieken die slecht op elkaar aansluiten, blijft het nog steeds lastig om iedereen dezelfde mogelijkheden en ervaring te geven. Dat het toch kan, wil 3VOOR12 tijdens Pinkpop samen met jullie bewijzen.

We gebruiken de combinatie van mobiele telefoon, internet en televisie om dit effect op 26, 27 en 28 mei te realiseren. Het verslag van Pinkpop wordt daarmee meer dan interactieve televisie, 3VOOR12 slaat crossmediaal de brug tussen festival en thuis, voor en achter het podium waarbij kijker, festivalganger, redactie en artiest gezamenlijk verslag doen van het evenement.


3VOOR12 zet daarvoor de nieuwe internetservice Twitter in. Dat is een eenvoudige techniek waarmee zowel via mobiele telefoon als internet korte berichten kunnen worden achtergelaten. Beknopte recensies, verslagen, gedachten, observaties, opmerkingen. Anderen kunnen zich daar op abonneren. Zo ontstaat een openbare internet-stroom aan berichten waarvan de gebruiker zelf de inhoud bepaalt door zich op favorieten of bekenden te abonneren. Die Twitter-stroom komt binnen via de computer of de mobiele telefoon, delen ervan zijn tijdens Pinkpop op digitale televisie en internet te zien.


Wil je weten wat 3VOOR12 van een concert vindt? Dan abonneer je je bij Twitter op 3VOOR12. Wil je weten wat een artiest backstage meemaakt? Dan abonneer je op zijn Twitter-stroom. Wil je weten wat de mening van je vrienden is of gewoon van andere kijkers of bezoekers? Abonneer je op hun stroom aan berichten. En vind je er zelf ook iets van, dan laat je dat natuurlijk zelf weten op je Twitter.


3VOOR12 zal tijdens Pinkpop drie Twitter-stromen verzorgen:

  • Via Twitter.com/3VOOR12 geeft de redactie van 3VOOR12 berichten ‘behind the scene’ door. Een kijkje achter de schermen. Backstage-stories.
  • Via Twitter.com/3VOOR12Gids wordt de liefhebber op de hoogte gebracht van de actuele gegevens. Wat wordt nu uitgezonden en wat komt straks.
  • Via Twitter.com/3VOOR12Nieuws worden de koppen van de recensies die op de site te lezen zijn doorgestuurd, zodat festivalganger en tv-kijker rechtstreeks op de hoogte zijn van wat op de internetsite gebeurt.

Maar dat is pas het begin. Een belangrijk deel van de bijdragen moet komen van kijkers en bezoekers. Dus: wie mee wil doen, kan zich nu al bij Twitter aanmelden en 3VOOR12 aan zijn vriendenbestand toevoegen.

 
 

Met het experiment tijdens Pinkpop wil 3VOOR12 een inkijk geven in een toekomstige tv-wereld waarin het sociale aspect ook op televisie een steeds grotere rol gaat spelen. Internationaal worden al proeven gehouden met chats die op het televisiebeeld verschijnen. Van Pinkpop wordt door de publieke omroep op alle media uitgebreid verslag gedaan. De concerten zijn via 3FM, Nederland 3 en 3VOOR12 te volgen.

 
 

3VOOR12 is te zien via internet en via digitale kabel bij UPC (kanaal 613), @ Home (kanaal 161), Caiway (kanaal 100), Delta (kanaal 27) en Multikabel (kanaal 446).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12