Toazted.nl: "Radioshow Claudia de Breij pikte ons audio-interview Coldplay"

Toazted.nl directeur Frank Helmink: "Normaal zijn wij echt niet de moeilijkste"

Claudio D'r Op, het VARA-radioprogramma van Claudia de Breij op 3FM, heeft volgens Toazted.nl. een fout begaan door een interview met Coldplay op de radio uit te zenden dat niet van hen was. 18 oktober moet de omroep verschijnen voor de rechter.

Toazted.nl directeur Frank Helmink: "Normaal zijn wij echt niet de moeilijkste"

In de uitzending van 11 juli 2006 van de 3FM-show Claudia D’r Op is een interview met Coldplay uitgezonden dat niet door de redactie of de VARA gemaakt is.

Het audio interview is afkomstig van de website Toazted.nl, een site met een archief van verschillende interviews. Toen Toazted.nl eens belde met de VARA, bleek dat het tot verbijstering van Toazted-directeur Frank Helmink veel vaker is gebeurd.

"Normaal zijn wij echt niet de moeilijkste en valt er met ons te praten,” vertelt Toazted directeur Frank Helmink tegen 3VOOR12. “Het was op z’n minst netjes geweest als ze onze naam genoemd hadden. We hebben contact met ze gezocht en hebben verteld dat we niet persé een grote rectificatie wilden, maar dat er ook andere oplossingen mogelijk zouden zijn. Maar zij meenden dat ze het zomaar konden gebruiken omdat ze iets dergelijks hadden gelezen in onze voorwaarden. Dat klopt niet.”

Vermoedelijk heeft de redactie van Claudia d'r Op de zin “THE INFORMATION IS BEING PROVIDED WITHOUT CHARGE FOR NON-COMMERCIAL PURPOSES” iets te ruim geinterpreteerd.

De redactie van Claudia D’r Op was niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de VARA: "Op dit moment ligt het bij de rechter. Daarom kunnen wij er verder geen uitspraak over doen." 18 oktober verschijnt de omroep voor de rechter. Toazted heeft een kort geding aangespannen tegen de VARA.