Label Transformed Dreams niet meer verkrijgbaar via Konkurrent

Klaas Schippers (Konkurrent): "De brief is de zegel niet waard"

De cd's en lp's van het label Transformed Dreams (Zea, Persil, Suicidal Birds en meer) worden vanaf deze week niet meer door distributeur de Konkurrent in de winkels gelegd. Reden hiervoor, aldus Klaas Schippers van het distributiebedrijf, is een ruzie tussen het label en één van haar bands, Zoppo. In overleg met de advocaat van de band staan alle betalingen voorlopig in de vrieskast. Schippers: "De sleutel om dit op te lossen ligt niet in onze handen."

Klaas Schippers (Konkurrent): "De brief is de zegel niet waard"

Transformed Dreams, het onafhankelijke label dat onderdak biedt aan onder andere Zea, Persil en Suicidal Birds, wordt niet langer door distributeur de Konkurrent in de winkels gelegd. Reden hiervoor is, volgens Klaas Schippers van de Konkurrent, dat het label ruzie heeft met haar eigen band Zoppo over de rechten op verkoopbedragen van de laatste Zoppo-cd Don’t Trust Scarred Survivors.

Schippers: “Voor ons was dit een normale Transformed Dreams release, waarbij wij het geld verrekenen met het label. Zoppo betwist dat en zegt recht op het geld te hebben. Inmiddels heeft de band een advocaat op ons afgestuurd. In overleg met hem is besloten de betalingen in de vrieskast te zetten. Het is een conflict tussen de band en het label.”

Over de directe aanleiding voor het opzeggen van de relatie met het label zegt Schippers: “Marcel Hermans van Transformed Dreams vond het vreemd dat wij partij kozen. Maar dat hebben we juist niet gedaan. Toen hij vervolgens besloot de nieuw Transformed Dreams verzamel lp Ammehoelahop niet via ons te distribueren was daarmee de maat vol. Transformed Dreams is heel kwaad op ons.”

De afwikkeling van de jarenlange relatie tussen het label en de distributeur lijkt een verhaal zonder eind. Schippers: “Het label wil ons geen rekening sturen zonder daar ook het album van Zoppo in op te nemen. Maar de sleutel om dit allemaal op te lossen, ligt niet in onze handen.”

Zowel Zoppo als Transformed Dreams waren niet bereikbaar voor commentaar.