Hollandse Nieuwe The Freaks vinden Elvis fake

"We sturen liefdesbrieven naar de programmeurs"

The Freaks (and the Dirty Dancers) is een band die zich naar eigen zeggen heeft laten inspireren door Electric Six en The Village People. En carnaval en rockmuziek kan volgens drumster Marjolijn prima samen. O jee, een nieuwe Band Zonder Banaan of Bertus Staigerpaip? Nou 't valt mee. The Freaks waren vorige week Hollandse Nieuwe.

"We sturen liefdesbrieven naar de programmeurs"

The Freaks (and the Dirty Dancers) is een band die zich naar eigen zeggen heeft laten inspireren door Electric Six en The Village People. En carnaval en rockmuziek kan volgens drumster Marjolijn prima samen. O jee, een nieuwe Band Zonder Banaan of Bertus Staigerpaip? Nou ’t valt mee. The Freaks waren vorige week Hollandse Nieuwe. 3VOOR12 in gesprek met drumster Marjolijn.

WAAROM DIE NAAM, THE FREAKS?
“Het omschrijft onze muziek het allerbeste. We houden van gek en we doen ook gek. Da’s toch genoeg?”

WAAR KOMT DIE VOORLIEFDE VOOR GEK VANDAAN?
“Als het iets anders is dan een normale band, vermaken we het publiek beter. We hebben ook veel voorbeelden in die hoek. Electric Six en Village People bijvoorbeeld, maar in muzikaalopzicht ook N.E.R.D. We hebben ook allemaal een blauw pakje. Heeft mijn moeder gemaakt, lief hè? Ze komt ook bijna altijd kijken.”

HET 3VOOR12 OORDEEL: DE MUZIEK WORDT BETER ALS JE HET BEELD ERBIJ KRIJGT.
“Nou, dat klopt.”

KEUZES: SHOWS OF SONGS?
“Shows. Daar gaat de meeste energie in zitten ja. Maar we repeteren ook elke zaterdag waar we netjes werken aan ons repertoire. Maar de shows is net iets leukers om aan te werken. Een mooie show is belangrijker dan een album.”

ELVIS OF JACK WHITE?
“Jack White. Niet vanwege de White Stripes, maar omdat ik niet zoveel heb met Elvis. Hij is fake.”

THE FREAKS OF THE DIRTY DANCERS?
“Dan kies ik voor The Freaks. De Dirty Dancers zijn jongemannen met veel borsthaar en danspasjes. Ze dragen ook leren broeken. We nemen ze mee met shows. In Hengelo hadden we laatst een optreden waarbij twee poolse vrouwen driehonderd euro hebben geboden om ze mee naar huis te nemen.”

WAAROM MAKEN JULLIE MUZIEK?
“Vanwege de passie. En ook voor de lol. Mensen moeten niet zo moeilijk over muziek nadenken, als je een leuk liedje hebt en je kan er op dansen is het goed.”

WAT WILLEN JULLIE BEREIKEN?
“Lekker veel optreden. En dat lukt aardig. Twee, drie keer in de maand. Maar het liefst zou ik vijf keer in de week optreden. We sturen nu liefdesbrieven met foto’s van ons erbij naar programmeurs. We menen het oprecht."

IS ER EEN ROUTE UITGESTIPPELD?

“Over een jaar willen we in Roemenië zitten. We hebben een plan met een uitwisselingsproject. Kan ik nog niet teveel over vertellen.”

WANNEER SPELEN JULLIE?
"10 november spelen we op het Kunstkick festival in Hardenberg en op 10 december op de Dag van de mensenrechten in het Burgerweeshuis in Deventer."

WAAROM MOET IEDEREEN DAT LIVE GAAN ZIEN?
“Omdat iedereen nu nieuwsgierig is naar onze Dirty Dancers en omdat men moet zien hoe sexy we zijn.”