Hollandse Nieuwe Ravage! Ravage! gaat voor sexiness

The Ravaging Reverend of New Rave laat van zich horen

De kleinzoon van Marc Almond, Pet Shop Boys en Divine heet Ravage! Ravage! Nu nog een goede producer en de hitmachine kan op volle toeren. "Ik ben shameless," aldus de jonge twintiger zelf. Ravage! Ravage! was vorige week Hollandse Nieuwe.

The Ravaging Reverend of New Rave laat van zich horen

De kleinzoon van Marc Almond, Pet Shop Boys en Divine heet Ravage! Ravage! Nu nog een goede producer en de hitmachine kan op volle toeren. “Ik ben shameless,” aldus de jonge twintiger zelf. Ravage! Ravage! was vorige week Hollandse Nieuwe. Met suggestieve titels als O, My beau gigolo en Just like Justin (lofzang op Justin Timberlake) is er een nieuw boegbeeld voor dragers van de leren onderbroek.

WIE OF WAT IS RAVAGE! RAVAGE!?

“The ravaging reverend of new rave, Your lord of indielectro, self proclaimed dan. Ik ben shameless. Muziek is zo serieus. Er zijn zoveel van die bandjes met zwaarmoedige teksten, ik vind het leuk als er spice in zit. Ik neem het ook wel serieus hoor. Maar goede popmuziek heeft wel een soort vibe nodig. Mooi is maar net hoe je mooi definieert, sexiness is ook belangrijk. Ik ben als Ravage! Ravage! alleen. Ik heb wel een liveband, Moveable Rarities, maar ik maak de muziek alleen. Live speelt de band dan mijn nummers met extra drums, bas en gitaar, wie ik echt ben? Ravage! Ravage! Ik kom uit Suburbia, niet uit Amsterdam of een andere grote stad.”

HOE OUD BEN JE?

“Ik ben in de twintig.”

HOEVEEL TIJD BESTEED JE AAN MUZIEK?
“Ik besteed minder tijd aan muziek maken dan ik zou willen. Maar verder ben ik wel veel met muziek bezig, want ik werk in een cd-winkel.”

VANWAAR DIE NAAM, RAVAGE! RAVAGE!?
“Er is al jammer genoeg een band die Ravage heet maar ik ben minstens dubbel zo Ravage. Vergeet die dubbele uitroeptekens niet! Ik ben niet zo vervelend als ¡Forward, Russia!, dat zie ik heel vaak verkeerd gespeld op bijvoorbeeld Last.FM. Ik heb gewone uitroeptekens.”

HET 3VOOR12 OORDEEL: IBIZA ENTERTAINMENT UIT DE HEL
Klinkt goed. Gedeeltelijk, dan. Ik hoop dat ik ooit het genot van het kippenvel mag ervaren dat wordt veroorzaakt door het staan in de schaduw van singer-songwriters als Noël Coward, Jarvis Cocker, Neil Tennant, Morrissey, Kate en Dorian van The Long Blondes... dat soort geweldige singer-songwriters. Tekstueel gezien ben ik zeker door hen geïnspireerd, maar qua melodie misschien ook. Alleen verpak ik het elektronisch, dat is mijn sound. Maar ik maak ook een meer gitaar georiënteerd geluid, maar die nummers moeten nog gemixt. De elektronummers van MySpace heb ik op mijn slaapkamertje opgenomen.”

KEUZES: JOOST VAN BELLEN of NIEUWE VROLIJKHEID
“Oei, ja jullie hebben mijn myspace gecheckt. Wie staat er hoger? Ik heb meer met de muziek van Joost. DNV vind ik ook wel leuk… maar ik zeg: Joost van Bellen. Joost heeft zich zelf gemeld! Hij is zelf bij mij terechtgekomen. Dat is wel een eer. Er wordt maar in het wilde weg ‘ge-add’. Ik ben niet goed in op die manier promoten. Alsof je een soort hoer bent. Maar als Joost van Bellen zich toevoegt? That’s a pleasure!”

ELECTRO of POP?
“Pop. Electropuristen zullen het waarschijnlijk geen elektro noemen. Laatst zag ik een artikel in de Volkskrant, daar had men het over Rock ‘n’ Rave.”

MAKE-UP of NIET?
“Tijdens mijn nachtelijke werk wel. Heel veel van mijn onderwerpen worden bezongen door lyrische subjecten, dat ben ik niet zelf. Ik zing in personages, ik werk niet in de red light district. Maar onstage zeker make-up!”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“I have to, darling. Een ander moet naar de McDonalds, of het tuincentrum.”

WAT WIL JE BEREIKEN?
“Als je de NME was, zei ik: world domination. Ik zou het leuk vinden om muziek uit te brengen op grote legendarische labels als Clone en Mute, maar ik ben slecht in promoten. Ik wil me niet opdringen. Maar als 3VOOR12 of iemand anders vraagt om iets op te sturen, doe ik dat. Maar eerst moet ik het maar eens lekker produceren. Ik heb het gevoel dat het beter moet worden.”

WAAROM MOET IEDEREEN OP 7 OKTOBER NAAR DE ACU UTRECHT KOMEN?
"
Omdat je dan kan zien hoe ik mijn make-up draag, mijn song Like an abstract painting speel met gedicht van Philip Larkin en een Paula Abdul cover doe. Ik zal mijn keyboard meenemen.”