Goud Graven: Opgezwolle, Duvelduvel, 3VOOR12XL

Filmmaakster Ulrike Helmer kiest Nederhop

Vorige week beleefde de film Dutch Touch op het Nederlands Film Festival haar officiële première. In deze film van regisseuse Ulrike Helmer volgen we het wel en wee van hiphoppers Brainpower, Duvelduvel en Jay Colin. Voor deze editie van Goud Graven kiest Helmer vijf fragmenten uit de 3VOOR12 archieven.

Filmmaakster Ulrike Helmer kiest Nederhop

Vorige week beleefde de film Dutch Touch op het Nederlands Film Festival haar officiële première. In deze film van regisseuse Ulrike Helmer volgen we het wel en wee van hiphoppers Brainpower, Duvelduvel en Jay Colin. Op 14 december zal de film in de Nederlandse bioscopen draaien.

Voor deze editie van Goud Graven kiest Helmer vijf fragmenten uit de 3VOOR12 archieven. Op voorhand maakt ze duidelijk dat ze een groot liefhebster van de Luisterpaal is. “Maar dat mag niet voor deze rubriek, of wel?” En dus kiest ze een flinke hoeveelheid nederhop.

Alle shows online van 3VOOR12XL
“Ja, daar wil ik ten eerste een groot compliment voor geven. En weet je waarom? Ik vind het zo’n gezellig programma. Ja, gezellig. Vooral als Kees de Koning met zijn wetenswaardigheden om de hoek komt kijken.”

Duvelduvel – Videoclip Tis Leuk Geweest
“Een heel simpel concept, maar heel goed gemaakt. Zwartwit en ongepolijst, past helemaal bij de stijl van Duvelduvel.”

Opgezwolle – Live op Lowlands 2004
“Sowieso omdat ik Opgezwolle als Nederlandse groep heel erg goed vind, maar ook omdat ik een bijzondere herinnering heb bij die show. Ik was er bij en filmde dat toen ook.”

PostMan – akoestische sessie op Lowlands 2006
“Ik heb eens een portret over PostMen gemaakt, dus toen het er nog meerdere waren. Maar sowieso was Ramon Stotijn altijd de drijvende muzikale kracht achter de band. Deze sessie is heel erg mooi.”

Urban Dance Squad – Live op Lowlands 2006

“Eigenlijk wilde ik iets van de Urban Dance Squad van langer geleden, maar dat kon ik niet vinden. Bij dit optreden was ik ook niet, maar ik vond de Squad vroeger wel heel goed. Al die dingen van de oude VPRO-muziekprogramma’s zouden eigenlijk ook oproepbaar moeten kunnen zijn. Aan de andere kant houd ik ook wel veel van nieuwe dingen hoor. Daarom is die Luisterpaal zo goed.”