Doek valt voor About Paris

Bassist Caspar: “Nu ga ik maar goed nadenken over wat ik wil gaan doen met muziek”

About Paris, het sympathieke wavebandje uit Amsterdam, is niet meer. Zonder hoofdwonden en kleerscheuren overigens. Het bandje is stukgelopen op waardoor veel beginnende bands in het verleden de handdoek in de ring hebben gegooid: gebrek aan inzet. Bassist Caspar: “We realiseerden dat we er veel meer mee bezig moesten zijn.”

Bassist Caspar: “Nu ga ik maar goed nadenken over wat ik wil gaan doen met muziek”

De website van About Paris heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar de MySpace pagina verraadt de boodschap: November 2003 - October 2006. We will record our last song on October 26th, 2006. Dat klinkt als de inwijding tot het einde. Even bellen met bassist Caspar bevestigt het vermoeden. “We zijn er laatst met zijn vijven eens voor gaan zitten en hebben overlegd wat we verder wilden met de band. We realiseerden dat we er veel meer mee bezig moesten zijn. In elk geval meer dan een paar keer oefenen en een optredentje regelen.”

About Paris gold als één van de namen waar veel over gepraat werd als ‘aanstormend’, maar de band heeft nooit echt de kans gekregen om zich te bewijzen. Enige wapenfeiten zijn voorprogramma’s van bands als Robocop Kraus en Test Icicles en een EP’tje op het Zabel-label. De groep zou aan het einde van dit jaar nog een nieuw album gaan opnemen, maar dat is er niet van gekomen. Wel zijn er enkele nummers in ruwe vorm bewaard gebleven en zal de groep deze week haar laatste track opnemen. “Dat hadden we beloofd omdat dat onderdeel uitmaakte van een afstudeerproject van een student aan de School of Audio Engineering,” aldus Casper.

Waar nu echt de kink in de kabel zat voor de groep, weet Caspar niet precies. “We hebben niet genoeg nagedacht. En we deden ook niet echt goed aan PR of zo. In het begin word je nog wel geboekt op basis van wat liedjes, maar na een tijd zal je je toch moeten bewijzen. En als het dan zo lang duurt voordat je met een echt album komt omdat je het goed wil doen en omdat het veel geld kost, dan verwaait de interesse een beetje.” De bandleden zullen echter niet gebrouilleerd door het leven gaan: “Het zijn mijn beste vrienden.”

Wat Caspar nu met muziek gaat doen, weet hij eigenlijk nog niet zo goed. “Dit is een goed moment om daar eens over na te denken.” De achtergebleven liedjes van About Paris zullen te vinden zijn op de site van de band. “Postuum wordt je altijd meer gewaardeerd, dus wie weet,” besluit Caspar.