Debuut Malle Pietje en de Bimbo's verschijnt op Ängst label

Bimbo Kiki: "Hij is onwijs goed!"

Als 3VOOR12 belt met Bimbo Kiki van de Amsterdamse rockband Malle Pietje en de Bimbo's, is het doorgaans een herhaling van zetten: Kiki lacht, Kiki gilt, Kiki 'weet iets niet' en Kiki lacht weer. Maar dit keer was er zowaar nieuws: eindelijk komt het debuutalbum uit, en wel op het Ängst label, de rockdivisie van Rushhour. Afgelopen weekeinde presenteerde het trio Are You Punk Or Are You Drunk tijdens het ADE.

Bimbo Kiki: "Hij is onwijs goed!"

Over een maand ligt het debuutalbum Are You Punk Or Are You Drunk van Malle Pietje en de Bimbo’s eindelijk in de winkel. Wie daarop niet kon wachten, was afgelopen weekeinde in de Flex Bar aan het juiste adres. Daar presenteerde het Amsterdamse rocktrio alvast het album tijdens het Amsterdam Dance Event.

“Hij is onwijs goed,” zegt bassist/zangeres Kiki zelf, over de schijf. “En hij ziet er ook cool uit: karton met foto’s erop.” Opvallend is dat Are You Punk Or Are You Drunk verschijnt op het label Ängst, een tak van het Amsterdamse dance/hiphop label Rushhour. En dus mogen Malle Pietje en de Bimbo’s knoppendraaier Aardvarck tot hun labelmate rekenen. “Eigenlijk waren we vanaf februari op zoek naar een label. Nou ja, we zijn er niet echt op uit geweest. Ängst kwam als eerste op ons af.” ‘Afwachten’ lijkt één van de sterke punten van de band. Kiki: “We willen ook heus wel buiten Amsterdam gaan spelen. Maar dan moet iemand dat wel voor ons gaan regelen.”

Over een maand dus pas in de winkel, maar nu al regelmatig in Kiki’s eigen cd-speler. “In de auto klinkt hij vet cool. Het is een mix van nieuwe en oude nummers. De stijl is iets meer ‘ik weet het niet’. Eerst komt een poplied, dan een metallied en dan een rocklied.”

Luister naar het hele interview met Kiki in Dubbel Check.