Amsterdam Dance Event ook een beetje in Club 3VOOR12

Verslag Club 3VOOR12 met Goose, Melomanics en Daniel Haaksman

Het Amsterdam Dance Event is begonnen. Zo ook een beetje in Club 3VOOR12. Eric Corton doet verslag.

Verslag Club 3VOOR12 met Goose, Melomanics en Daniel Haaksman

Het Amsterdam Dance Event is begonnen. Zo ook een beetje in Club 3VOOR12. Eric Corton doet verslag.

Goose heet de band en bestaat uit vier mannen uit Vlaanderen. Opgericht in 2000 en winnaar van Humo’s Rockrally in 2002 is er nu eindelijk een volledig album van Goose uit met als titel Bring It On. Volledig op de dansbare rockrivier van o. a LCD-soundsystem, Infadels en Soulwax meevarend is Goose een uitstekende live band. Zo uitstekend dat ik de plaat een beetje vergeet. Live brengt dit gezelschap genoeg vuur en intelligent danswerk met zich mee, waardoor Desmet binnen de kortste keren joelt en danst. Op de plaat komt dat voor mij, nu hier achter mijn pc de plaat weer beluisterend, niet helemaal naar boven. Het is in vergelijking met live wat vlakjes, maar met z’n drietjes op een rij en een furieuze drummer erachter maakt Goose op mij een heeeeeele goeie indruk. Bandje voor lange diepdampende avonden.

Melomanics komt uit Amsterdam. Gestoken in knalrode pakken en met totale overgave, rammen de drie Melomanische leden van deze BAND (zeg nooit BANDJE tegen drummer Ben) zich vol in een set van soms een klein tikkie melig, maar altijd een volle rotschop dansbare elektrosongs. Zanger/Gitarist Guido snerpt precies de juiste funk in al het geweld door middel van puntige gitaarlijnen en Electronics-engineer Joost weet al die midi-shit en digi-zooi gewoon te laten klinken alsof er zes personen tegelijkertijd staan te zwoegen. En dan Ben… Ben drumt alsof hij onder shot gehouden wordt en er rigoureus afgedrukt zal worden als hij onder de 210 hartslagen per minuut zakt. Vol, hard en zo totaal Rok en Rol! Ideale drummer voor weer een ideaal dansbaar orkest op deze voeten van de vloer avond.

Als laatste een DJ uit Duitsland. Hij heet Daniel Haaksman en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé ambassadeur van de Baile Funk. Een verzamelnaam voor de Elektro/Funk/Hip-Hop/Dance uit de favela’s van bijvoorbeeld Rio in Brazilië. Sloppenwijkmuziek dus. Daniel vertelt er meer dan interessant over. Het verhaal van een Duitser die zich inmiddels zonder overhoop gestoken of geschoten te worden, kan begeven in de meest gevaarlijke wijken van Rio de Janeiro om daar op zoek te gaan naar nieuw en fris muzikaal talent en ze soms op die manier een uitweg biedend uit de teringzooi waarin ze leven. Tussen de drugsbaronnen, armoede, afrekeningen en verdwijningen die er aan de orde van de dag zijn. Als Daniel gaat draaien heb ik het gevoel een klein college culturele antropologie gevolgd te hebben en wil er graag nog wat lessen aan toevoegen. Mateloos interessante man, deze Daniel Haaksman. Jammer is het dan ook dat een DJ op de radio wel werkt maar voor de kijker naar deze Club was er niet veel aan. Een man met twee cd-spelers en een mengtafeltje. Hoe krijgt die Tiësto het toch voor elkaar om daar 40.000 man op af te laten komen. Nooit begrepen.

Volgende week weer 3 BANDJES.
Gr.
E