3VOOR12 Hotspot: Rauw in 11

Joost van Bellen: “Het gebouw is mooi van lelijkheid”

Drie jaar geleden had ex-nachtburgemeester Joost van Bellen het helemaal gehad met de stand van zaken in clubland. Het ‘live’ gevoel moest weer een rol gaan spelen en dus toverde dj Van Bellen Rauw uit zijn hoge hoed. De oude gymzaal van het PPT-pand naast Amsterdam CS werd tegelijkertijd omgedoopt tot 11. Dat werd aanvankelijk het onderkomen van Rauw. Inmiddels reist Rauw door heel Nederland. 3VOOR12 filmde de hotspot.

Joost van Bellen: “Het gebouw is mooi van lelijkheid”

Onder de naam Rauw begon dj en voormalig nachtburgemeester Joost van Bellen zo’n drie jaar geleden een nieuw soort club avonden in de Amsterdamse 11. De naam dekt de lading perfect: Rauw, als in ongelikt. De aanleiding voor Van Bellen om een dergelijke avond op te zetten, was de ingedutte en overbeBreezerde uitgaansscene in de hoofdstad. “Het rauwe livegevoel van bands moest weer een rol gaan spelen,” vertelt hij in het filmpje dat 3VOOR12 maakte tijdens een editie van Rauw in 11.

Inmiddels organiseert Van Bellen ook Rauw avonden in Utrecht en stond er ook een Rauw-tent op Mystery land in de Haarlemmermeerpolder, afgelopen zomer. Rauw is in. Het betonnen Oostblokgevoel met een punktwist en electrobeats is in drie jaar tijd door heel veel mensen in hun hart gesloten.

Bekijk de reportage die 3VOOR12 filmde op hotspot Rauw.