Vanaf morgen online: 3VOOR12/Paramaribo! Win tickets naar Suriname Vanaf morgen online: 3VOOR12/Paramaribo! Win tickets naar Suriname

Revolutionaire samenwerking tussen 3VOOR12 en SROS

Vanaf morgen online: 3VOOR12/Paramaribo! Win tickets naar Suriname

Revolutionaire samenwerking tussen 3VOOR12 en SROS

Morgen, zaterdag, is het dan eindelijk zover. De langdurige voorbereidingen zijn het meer dan waard. 3VOOR12/Paramaribo is een feit. Per volgende maand zal, voor een proeftijd van een jaar, verslag worden gedaan van de alternatieve rockscene in Suriname. 3VOOR12/Paramaribo levert ook audio en video en verzorgt spectaculaire evenementen. Wil jij kaarten winnen om naar Paramaribo te vliegen?

Revolutionaire samenwerking tussen 3VOOR12 en SROS

De voorbereidingen hebben even geduurd, maar vanaf morgen is het zover. 3VOOR12/Paramaribo gaat van start. 3VOOR12/Paramaribo is een exclusief samenwerkingsverband tussen Stichting Radio Omroep Suriname en 3VOOR12. De werkzaamheden konden mede plaatsvinden dankzij geld van het Ministerie voor Media en Cultuur en het Ministerie van buitenlandse zaken. Guilly Wijntak, al vier jaar werkzaam als dj bij Stichting Radio Omroep Suriname, is zeer verheugd met het nieuws. Volgens hem is Paramaribo een broedplaats van alternatieve rock geworden in de afgelopen jaren. “Er is een heuse scene van new wave bands die in Sranang zingen.” Wijntak zal zich opwerpen als eindredacteur van 3VOOR12/Paramaribo en zal zich dan ook echt bezig gaan houden met de alternatieve muziek in Paramaribo. Ook steekt het Nationaal Pop Instituut zo’n kwart miljoen in het project. Dankzij dat geld kunnen bands als Voicst, zZz, Harry Merry en Elle Bandita optreden in een popzaal aan het Kerkplein die ook morgen door herkozen president Ronald Venetiaan onthuld zal worden. 3VOOR12/Paramaribo zal de optredens van de Nederlandse bands in de popzaal live in audio en video uitzenden. Wijntak: “Zo’n programma heeft dit land echt nodig! zZz is mateloos populair bij Jules Ajodhia, de vice-president, wisten jullie dat?” De overige sponsoring van 3VOOR12/Paramaribo komt van lokale Surinaamse electronica zaken en computergigant Hekununu Computers Suriname. Als het aan Guilly Wijntak ligt, zullen niet alleen Nederlandse bands naar Paramaribo togen. Een Surinaams equivalent van het Lowlands festival is in de maak: “Srefidensi, over het algemeen beschouwd als de Surinaamse Franz Ferdinand, heeft al vast toegezegd,” aldus Wijntak. Ook 3VOOR12/Paramaribo zal on demand webradio aanbieden. Een van de presentatoren is Andres Amarillo, qua populariteit vergelijkbaar met Giel Beelen. Hij zal zich voornamelijk opwerpen als ‘het gezicht’ van 3VOOR12/Paramaribo. “Ik kijk elke week naar jullie Dubbel Check TV. Die presentatrice (Leonieke Daalder, red.) bij jullie is een vrolijke mama, ik doe mijn best om dat niveau te overstijgen.” Vanaf morgen online dus: 3voor12.vpro.nl/paramaribo. 3VOOR12 landelijk biedt lezers de kans om twee vliegtickets te winnen naar Suriname om de feestelijke eerste clubavond van 16 juni bij te wonen. Voor dit aanbod mag je ons mailen op 3voor12@vpro.nl met als onderwerp “Paramaribo Calling”. INZENDEN KAN TOT MORGEN!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12