Urban Dance Squad op zomerfestivals, Claw Boys Claw nieuw album Urban Dance Squad op zomerfestivals, Claw Boys Claw nieuw album

Na Fatal Flowers ook UDS en CBC reünie

Urban Dance Squad op zomerfestivals, Claw Boys Claw nieuw album

Na Fatal Flowers ook UDS en CBC reünie

In 2000 hield Neerlands succesvolste band van de jaren 90, Urban Dance Squad, op te bestaan. Maar fans van de band kunnen zich vast verkneukelen op een reünie met hun helden. Komende zomer zullen de vijf crossover rockers voor een aantal festivaloptredens weer bij elkaar komen. Maar meer Hollands Glorie van vroeger heeft plannen: Claw Boys Claw werkt hard aan een nieuw studio album.

Na Fatal Flowers ook UDS en CBC reünie

De Nederlandse popscene werd in de jaren tachtig en negentig gedomineerd door ‘De Grote Drie’: Fatal Flowers, Urban Dance Squad en Claw Boys Claw. Alledrie de bands hebben er inmiddels de brui aangegeven. Sterker nog, Fatal Flowers kwamen zelfs eenmalig in 2002 bijeen ter promotie van de compilatie Younger Days - The Definitive Fatal Flowers. Nu is het de beurt aan Urban Dance Squad. Komende zomer zullen de albums van de band opnieuw worden uitgebracht en verschijnt er een ‘best of’. En vandaar heeft de band besloten weer op te gaan treden op een beperkt aantal grote festivals. Maar ook Claw Boys Claw heeft toekomstplannen. Christoffel Cocquyt van het Belgische Gentle Management behartigt tegenwoordig de belangen van Urban Dance Squad: “Het is niet zo dat de band wil incashen op het oude succes. Er zit geen grote carrièreplanning achter; de bandleden hebben inmiddels allen een ander leven. Geld speelt daarom geen rol bij hun besluit weer te spelen.” En vandaar dat de band zich ook beperkt tot de festivals; plannen om ook weer langs de zalen te trekken, zijn er nog niet. Volgens Cocquyt is de interesse van de festivals groot: “Het is de bedoeling dat ze ook op Pukkelpop zullen spelen, maar er is nog niets bevestigd.” Ook de leden van Claw Boys Claw zien elkaar weer geregeld sinds het uiteenvallen van de band in 1999. Zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron zijn weliswaar al drie jaar samen bezig met nieuwe liedjes, maar nu ook oud-drummer Marc Lamb terug is op het honk, wordt er serieus over de toekomst nagedacht. Te Bos: “We zijn in principe ver, maar er is nog niets echt klaar. Voor een eventueel album hebben we maart 2007 in gedachten.” Het werk dat Te Bos de afgelopen jaren met Cameron opnam, zag nooit het levenslicht. “Dat was echt te prematuur. Het was een lange zoektocht naar iets nieuws. Zoiets kost tijd en heeft te maken met keuzes.” Zes weken geleden liepen de twee oud-drummer Marc Lamb tegen het lijf. Te Bos: “We hadden er allen zin in. Inmiddels hebben we een aantal keer geoefend. De muziek is meteen coherenter in vergelijking met de oude Claw Boys. De liedjes zijn melodischer maar kunnen evengoed knallen.” Inmiddels hebben de drie ook al een bassist op het oog, maar op korte termijn optreden zit er volgens Te Bos nog niet in. Maar Te Bos heeft er wel zin in: “Niets is zo leuk om muziek te maken en live te spelen.” Van oud bandzeer is volgens Te Bos geen sprake: “Het was even op. Na deze adempauze is alles weer als nieuw. Daarnaast kun je alles meer relativeren.” Te Bos ziet de revival van zijn band als een project: “We zien wel: misschien doen we alles in eigen beheer of pleuren we alles op internet. En als we het na tien optredens zat zijn, houdt het project daar op.” Tot die tijd werkt Te Bos verder als grafisch ontwerper. Ook dit jaar werkt hij aan ‘de look en feel’ van het Lowlands festival. Of zijn band daar ook speelt, blijft vooralsnog de vraag. En dat geldt ook voor Urban Dance Squad.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12