Sessie: The Lyres en Nederbietels brengen hommage aan Wally Tax Sessie: The Lyres en Nederbietels brengen hommage aan Wally Tax

Sixties held een groot gemis voor retroscene

Sessie: The Lyres en Nederbietels brengen hommage aan Wally Tax

Sixties held een groot gemis voor retroscene

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Wally Tax overleed. Zijn band The Outsiders is nog altijd een invloed voor nieuwe generaties retro-sixties bands, zoals bijvoorbeeld The Nederbietels. Maar ook in de jaren tachtig waren er al bands, onder aanvoering van The Lyres, die aan de haal gingen met de erfenis van The Outsiders. Afgelopen jaar bezocht Lyres front man Jeff Connolly met enkele Nederbietels het graf van Wally. 3VOOR12 filmde dat.

Sixties held een groot gemis voor retroscene

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Wally Tax, in de jaren zestig frontman van de legendarische Amsterdamse Ousiders, op 57-jarige leeftijd overleed. Tax was het boegbeeld van de florerende sixties popscene in Nederland. Zijn band en vooral hun hit Touch bleef zelfs niet onopgemerkt in Amerika, en was van invloed op ‘de nieuwe generatie sixties-bands’ uit de jaren tachtig. The Lyres was zo’n band en zij hadden Touch zelfs tot een vast onderdeel van hun liveset gemaakt. Toen de band ooit Amsterdam aandeed, werd Wally Tax op het podium geroepen om het nummer mee te zingen. The Lyres stond in 2005 op het podium in de Rotterdamse Waterfront als onderdeel van het Primitive! festival. Zanger/toetsenist Jeff Connolly, wilde, samen met Nederbietel en Primitive!-organisator Dave Andriese, vlak voor dat optreden een bezoek brengen aan het graf van Wally Tax. Maar Connolly miste zijn vlucht en er bleef geen tijd over via de begraafplaats in Amsterdam naar Waterfront te rijden. Eenkele maanden later deed Connolly wederom Nederland aan. Zijn band bestond uit de voltallige Nederbietels en dit maal was er wel tijd om een hommage aan Wally Tax te brengen. 3VOOR12 was erbij en liet de camera draaien.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12