Sessie: Adam Green nog voor het ontbijt in Paradisolift Sessie: Adam Green nog voor het ontbijt in Paradisolift

"Ik heb niet eens een gitaar"

Sessie: Adam Green nog voor het ontbijt in Paradisolift

"Ik heb niet eens een gitaar"

100.000 Germans can't be wrong! Adam Green is een hit bij de oosterburen en mocht daar al een goud album voor zijn voorlaatste album Gemstones in ontvangst nemen. En nu de opvolger Jacket Full of Danger in de winkels ligt begint Green zich af te vragen waarom de rest van de wereld zich niet stort op 'the work of a genius'. 3VOOR12 ging met de New Yorker terug naar de lift van Paradiso: "I got stuck here, man."

"Ik heb niet eens een gitaar"

02-02-2006
Green heeft er acht uur slaap op zitten als hij bij Paradiso komt aanlopen. In de ene hand een gitaar, in de ander een bagel en een kop koffie. Hij wordt geflankeerd door twee mensen van platenmaatschappij De Konkurrent. Green is namelijk high maintainance Eén daarvan is zijn vriend Aldo: "Why is my video not on MTV?" Probeer dat maar eens aan een artiest uit te leggen.

Green zet koffie en bagel weg en stapt met een geleende gitaar de lift in. "I don't have a guitar." Hij ziet zichzelf ineens liever als toetsenist. Dan herinnert hij zich dat hij ooit heel lang in de lift van Paradiso vastzat: "I got stuck here, man" Even later noemt hij zijn nieuwe album 'the work of a genius'. Na drie liedjes is het tijd voor het ontbijt, dat nog steeds bij de liftdeur op hem staat te wachten.

Van het voorlaatste album van Adam Green, Gemstones, werden in Duitsland meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De gouden plaat die hij daarvoor kreeg, prijkt thuis aan de muur. Dat de rest van de wereld minder enthousiast is over de muziek van Green, begint nu te steken. En dus doet Green wat een ieder die zichzelf genie vindt, doet: geef de platenmaatschappij de schuld.

Zijn vriend Aldo heeft het daarom vandaag niet makkelijk, tijdens deze persdag. Hij moet Green continu verantwoording afleggen over de publiciteit omtrent het nieuwe album. Waarom wil 'zus' geen interview? Waarom draait 'zo' de clip niet? Enzovoorts. Green maakt het uiteindelijk zo bont dat hij zijn Hollandse makker een veeg uit de pan geeft tijdens een interview -iets later met Leonieke Daalder- voor de camera voor de serie Naar Eer En Geweten.

Bekijk de liftsessie met Adam Green en oordeel zelf over 'the work of a genius'.

Check ook het interview voor Naar Eer En Geweten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12