In 1990 startte Labels vanuit Frankrijk als een “platenlabel dat muziek onder alle vormen verspreidt en promoot”. Negen jaar later kregen Duitsland, Italië, België en Nederland eigen, onafhankelijke Labels-vestigingen. Nu vijf jaar later worden de Belgische en Nederlandse huizen opgeslorpt door EMI
Door de slechte conjunctuur in de muziekbusiness schrapte EMI wereldwijd 1500 banen. In het kader van die operatie hakte EMI Nederland op 11 mei enkele harde knopen door: een vijfde van het personeel werd ontslagen én Labels Nederland zou opgeslorpt worden. Concreet betekende dit dat de twee Labels-werknemers, Miriam Evers en Martin Verhorst, van hun eigen kantoor in Amsterdam verkasten naar het Nederlandse EMI-hoofdkantoor in Hilversum.
Verhorst: “Labels op zich is in Nederland opgedoekt, maar wezenlijk is er weinig veranderd”. Evers: “De artiesten die bij Labels Nederland onder contract lagen, werden gewoon door EMI overgenomen”. Beiden werken ze niet langer uitsluitend voor de Labels-artiesten, maar voor allerlei muzikanten uit de EMI-stal.
Bij het Franse Labels-moederhuis verzekerde men dat enkel de Nederlandse en de Belgische vestigingen moesten verdwijnen terwijl andere nationale huizen gewoon blijven voortbestaan. Bovendien drukte de Franse woordvoerder erop dat alle sublabels en artiesten onder contract blijven.
Labels opgeslorpt door EMI
Verhorst: “Labels op zich is in Nederland opgedoekt, maar wezenlijk is er weinig veranderd”
Labels Nederland is niet meer. Het platenlabel met de spraakverwarrende naam ging volledig op in de structuur van EMI Nederland: de werknemers wisselden van bureaus, artiesten en sublabels bleven onder contract.