Organisator Rob Bout: “Artistiek de beste Dance Valley tot nu toe”

Dance Valley hoopt volgend jaar weer op vergunning voor meer bezoekers

Zaterdag 2 augustus vindt in Spaarnwoude de
negende editie van Dance Valley plaats. Op 16 podia zijn 158 dj’s te zien, waaronder Tiësto, Michel de Hey, Junkie XL, Sister Bliss, Derrick May en Roni Size.
Net als in 2002 kunnen 40.000 bezoekers het feest bijwonen. In tegenstelling tot eerdere geruchten heeft Nederland’s grootste dance-event niet over publieke belangstelling te klagen dit jaar. De
organisatie verwacht dat vrijdag de laatste kaartjes de deur uitgaan. Voor de thuisblijvers doet 3VOOR12 via internet live verslag van Dance Valley.

Dance Valley hoopt volgend jaar weer op vergunning voor meer bezoekers

Als er al een tendens is dat grote festivals - zoals Pinkpop en Lowlands - dit jaar minder publiek trekken, dan geldt dit zeker niet voor Dance Valley. Media- en Promotions-manager Rob Bout van organisator UDC: “De kaartverkoop loopt fantastisch. Ik ga ervan uit dat vrijdag alle 40.000 kaartjes de deur uit zijn.” Het verbaast hem ook niet gezien de line-up van dit jaar: “Artistiek is dit de beste Dance Valley tot nu toe. Alle stijlen van techno tot electro en van drum ’n bass tot urban zijn present en hebben hun eigen ‘area’. En binnen die stijlen staan zowel grote namen als veelbelovende nieuwkomers geprogrammeerd.” Er zijn dit jaar nog meer podia dan vorig jaar, waaronder een derde buitenpodium. Ook het aantal dj’s is naar recordhoogte gestegen. Dit jaar staan op 16 podia 158 dj’s, waaronder Carl Cox, Ferry Corsten, Terry Toner, Chicken Lips en Vitalic. Bout noemt het aanbod “overweldigend“. “Iedereen kan er iets van zijn gading vinden en kiest zijn eigen mix van dj’s. Dat is het mooie van Dance Valley: elke bezoeker stelt zijn eigen festival samen.” Nieuw zijn ook de Member Area’s die alleen toegankelijk zijn voor de UDC-leden. Een van deze area's is een hoge toren op het benedenveld die een prominent uitzicht biedt over het gehele festivalterrein. Over de concurrentie van het door Mojo georganiseerde Lovefields dat voor het tweede jaar op rij kort na Dance Valley wordt geprogrammeerd maakt hij zich geen enkele zorgen. “Ons aanbod is zoveel groter en veelzijdiger. Dance Valley is het Woodstock van de dance festivals. We zijn nergens mee te vergelijken en hoeven voor niemand bang te zijn.” Sinds het debacle van twee jaar geleden toen er 80.000 bezoekers binnen waren, maar voor duizenden mensen geen vervoer terug was geregeld, mag Dance Valley van de autoriteiten nog maar 40.000 tickets verkopen. Na twee jaar meent Dance Valley weer klaar te zijn voor een uitbreiding. De organisatie is druk bezig om een vergunning voor minimaal 60.000 bezoekers rond te krijgen. Bout: “De organisatie is verder geprofessionaliseerd en we hebben de faciliteiten ervoor. Het zou geweldig zijn als we volgend jaar, bij de tiende editie van Dance Valley, weer meer bezoekers kunnen verwelkomen.” Voor de thuisblijvers doet 3VOOR12 via internet live verslag van Dance Valley.