3voor12 Gelderland

Doornroosje en Popronde winnaar NMI-Award

Beste backstage maaltijd & Beste muziek supporter

Donderdag 16 januari werden er tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen de NMI-awards (Nederlandse Muziek Industrie) uitgereikt. Er waren verschillende Gelderse namen genomineerd waarvan er uiteindelijk twee wonnen: Doornroosje in de categorie Beste backstage maaltijd en Popronde (Stichting Popwaarts uit Nijmegen) in de categorie Beste muziek supporter

Andere genomineerden in categorieën waren: Beste backstage beest Ankie Ebus van het in Nijmegen gevestigde Orange Producties, Beste festival concept Mañana Mañana (Vorden) en het Valkhof Festival (Nijmegen), Productiehuis De Nieuwe Oost | Pop (Arnhem, Nijmegen en Deventer) in de categorie Beste muziek supporter, Frank Satink, programmeur bij o.a. Zwarte Cross, in de categorie Grootste muziekman, Hilde Spille van het Nijmeegse Paperclip Agency in de categorie Beste powervrouw en Nijmegenaar Rico Neeter (o.a. Popronde) in de categorie Beste stille kracht.

Bij de NMI awards draait het allemaal om diegene die ‘het mede mogelijk maken’. Wie zijn deze mensen die (vaak achter de schermen) de industrie laten groeien & bloeien? Wie heeft de scherpste neus voor innovatie? Welk festival zorgt voor de beste totaalbeleving? Wie heeft het beste overzicht in de backstage? Waar krijgen artiesten de lekkerste maaltijd? Welke stille kracht laat de muziek op zijn best shinen zonder zelf in de spotlights te staan?

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12